•                   
  • Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και ήδη από το καλοκαίρι ο κλάδος αγωνίστηκε για την ακύρωση των συμπτύξεων των τμημάτων σε ολόκληρη την χώρα . Μια κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που χτυπά στον πύρινα της, τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας στην χώρα μας .
  • Παράλληλα η βίαιη κατάργηση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις επιταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και στην μεταφορά της χρηματοδότησης τους σε χορηγούς και στους γονείς .
  • Επιπρόσθετα η επίθεση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας από την ηγεσία του υπουργείου στοχεύει στην εγκαθίδρυση κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους εκπαιδευτικους . Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει ο επιθεωρητισμός , με απειλές και ομηρία για τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας και συναδέλφισσες μας .
  • Το λεγόμενο ¨ ανοικτό σχολείο ¨ ανοίγει την πόρτα σε κάθε λογής ιδιώτη και καθιστά την τηλεκπαίδευση ως μόνιμη επιλογή κλείνοντας εκατοντάδες σχολεία στις δυσπρόσιτες περιοχές
  • Ταυτόχρονα το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγηση, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις διώξεις συναδέλφων που συνεχίζουν να αντιστέκονται.
  • Η απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αποτελεί νικηφόρο βήμα και δικαίωση της μάχης που δίνουν οι εκπαιδευτικοί της τάξης με το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και δύναμη πυρός τις/τους χιλιάδες απεργούς απέναντι στην κατίσχυση της τρομοκρατίας και του φόβου. Καθολικό είναι ο αγώνας να μην περιοριστεί σε διεκπεραιωτικές καταγγελίες χωρίς μέτρα στήριξης και τις αναγκαίες νομικές και κινηματικές ενέργειες από τις ομοσπονδίες και τα εκπαιδευτικά σωματεία.
  • Όλα αυτά εξελίσσονται μέσα σε ένα περιβάλλον που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια δημιουργούν συνθήκες εξαθλίωσης . Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλη η κοινωνία, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με μισθούς μνημείο ντροπής: 776 ευρώ στον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό με ΜΚ1, περίπου 1.000 ευρώ στη μεγάλη πλειονότητα του κλάδου και 1.350 ευρώ ο καταληκτικός μισθός, ενώ οι αυξήσεις-κοροϊδία εξανεμίζονται από την πρωτοφανή ακρίβεια και τις ραγδαίες κερδοσκοπικές ανατιμήσεις σε ενοίκια-τρόφιμα-ρεύμα-καύσιμα.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί και η μόνη λύση είναι αγώνας με όλα τα μέσα !

  • ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ! Απαιτούμε με το άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Σεπτέμβρη 24ωρη ή 48ωρη απεργία ως εκκίνηση του απεργιακού αγώνα της φετινής χρονιάς για την αντεπίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης.
  • Συνεχίζουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα εναντίον της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Στηριζουμε τους νεοδιόριστους εναντίον της αυθαιρεσίας του κράτους που τους κρατά ομήρους . Να γίνει σεβαστεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου άμεσα και να μονιμοποιηθούν αυτοδίκαια όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που υπηρετούν για δυο χρόνια στην εκπαίδευση .
  • Προειδοποιούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης (Συντονιστές-Συμβούλους, Διευθυντές σχολείων και Διευθύνσεων ΠΕ/ΔΕ)  που εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι θα υπερασπίσουμε τον καθένα και την καθεμιά, σαν μια γροθιά απέναντι σε εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις κ.λπ. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και νομικά με μηνύσεις στους/στις Διευθυντ(ρι)ές Εκπ/σης που υπογράφουν πειθαρχικά και δεν μονιμοποιούν τους/τις νεοδιόριστους/ες.
  • Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση υπογράφοντας τη δήλωση απεργίας αποχής, την πρωτοκολλούμε συλλογικά ή ατομικά και δεν υπογράφουμε κανένα άλλο έγγραφο. Καλούμε σε συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Απεργίας-Αποχής με κάθε δυνατό τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ/ΔΟΕ-ΕΛΜΕ/Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ).
  • Συνεχίζουμε με την κήρυξη στάσεων εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) συμπληρωματικά στις στάσεις εργασίας των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, όταν ο/η αξιολογητής/τρια προσπαθεί να μπει στην τάξη για “παρακολούθηση” της διδασκαλίας. Δεν τους το επιτρέπουμε!
  • Συνεχίζουμε τη μάχη για μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων.
  • Προτάσσουμε το δίκαιο αίτημα μας για αύξηση των μισθών μας ! Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα !

Όλοι και όλες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο 1ο δημοτικό Παλλήνης .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

  • Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

    Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

    ekpaideutikareumata.gr