Η παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων, η πρώτη δύναμη στον σύλλογο μας, σύμφωνα με τα

αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για ανάδειξη του ΔΣ, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη

λειτουργία του προεδρείου που έχει συγκροτήσει η ΑΣΕ με την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ

Ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ είτε απλά στηρίζει κάθε πρόταση της ΑΣΕ - ακόμα και αν η κεντρική παράταξη του έχει άλλη θέση -  είτε εξαφανίζεται και δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει το ΔΣ για τη θέση του !

Ολόκληρο το καλοκαίρι που η εκπαιδευτική κοινότητα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των συγχωνεύσεων των τμημάτων, την ομαδική κατάθεση αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, τις επανατοποθετήσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών εξαιτίας των παλινωδιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής σε αργαστεί συνεργασία με τους ψευτοαιρετούς, ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ήταν άφαντος και δεν τοποθετήθηκε σε κανένα από τα παραπάνω θέματα. Η παράταξη μας τηρώντας υπεύθυνη στάση ψήφισε τις δράσεις για να μπορέσει ο σύλλογος να λειτουργήσει, αλλά κυρίως να στηρίξει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.

Ο σύλλογος λειτούργησε χάρη στην υπεύθυνη στάση της παράταξης των Προοδευτικών Ρευμάτων.

Όλα τα παραπάνω καταρρίπτουν το αφήγημα της ΑΣΕ πώς «αναγκάστηκε» να συνεργαστεί με το ΔΙΚΤΥΟ για να λειτουργήσει ο σύλλογος. Η συνεργασία ΑΣΕ και ΔΙΚΤΥΟΥ σε καμία περίπτωση δεν εξασφάλισε και δεν θα εξασφαλίσει τη λειτουργία του σωματείου όπως υποστήριζε η ΑΣΕ . Το μόνο που ήθελαν να αποκομίσουν ήταν οι καρέκλες και τα προνόμια τους για τα μέλη των δυο αυτών παρατάξεων . Για αυτό τον λόγο η παράταξη της ΑΣΕ αποσιωπά την απουσία του εκπροσώπου του ΔΙΚΤΥΟΥ και δεν προχωρά σε καταγγελία για την πρωτοφανή στάση του. Άλλωστε η επίκληση της ΑΣΕ για αναλογικό προεδρείο προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την άνοδο των ποσοστών της. Η πρόσφατη ιστορία της παράταξης της ΑΣΕ τόσο στη ΔΟΕ όσο και σε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας είναι ενδεικτική, μιας και ποτέ δεν ανέλαβε θέση σε προεδρείο παρά μόνο όταν τα ποσοστά της ήταν τέτοια ώστε να καταλάβει θέση με συνδικαλιστική άδεια και να απολαμβάνει τα «συνδικαλιστικά προνόμια».

Ακόμα περιμένουμε την ξεκάθαρη θέση της ΑΣΕ αν θα συμμετάσχει στις εκλογές των αιρετών, που θα γίνουν πάλι με διαδικτυακή ψήφο σε λίγο διάστημα, εκλογές που συμμετείχε και θα συμμετάσχει και πάλι ο συνδικαλιστικός τους εταίρος ΔΙΚΤΥΟ.

  • Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

    Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

    ekpaideutikareumata.gr