Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι σχολικές μονάδες του δήμου Παλλήνης, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών τους ( γραφική ύλη , μελάνι εκτυπωτή , υλικά καθαριότητας ) .

Συγκεκριμένα μετά την υποχρεωτική κατάργηση , με απόφαση της κυβέρνησης από τις 30/6/ 2024 των σχολικών επιτροπών , οι οποίες χρηματοδοτούσαν τις σχολικές μονάδες , ο Δήμος Παλλήνης δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ολόκληρο το καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά , ώστε να χορηγήσει στις σχολικές μονάδες οικονομικούς πόρους για την απρόσκοπτη λειτουργία τους !

Ο νόμος πλέον ορίζει υπεύθυνο για την οικονομική ενίσχυση των σχολικών μονάδων το δημοτικο συμβουλίου του κάθε δήμου . Στον δήμο Παλλήνης το δημοτικο συμβούλιο δεν έχει πάρει καμία σχετική απόφαση για το θέμα , με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής  !

Η αρχή της σχολικής χρονιάς θα βρει τις σχολικές μονάδες του δήμου Παλλήνης κυριολεκτικά χωρίς ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά τους έξοδα !

Να σημειώσουμε πως ο νόμος, που ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2024 προβλέπει την καταβολή μιας πάγιας πίστωσης σε κάθε σχολείο με ανώτερο όριο το ποσό των 500 ευρώ.

Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών , οι οποίες χρηματοδοτούσαν το κάθε σχολείο λαμβάνοντας υπόψιν τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ( αριθμός μαθητών , παλαιότητα κτηρίου ) αποτελεί πλήγμα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου ! Το ποσό των 500 ευρώ ως ανώτερο όριο , δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες , με αποτέλεσμα το κόστος να το επωμιστούν οι γονείς και κηδεμόνες της κάθε σχολικής μονάδας !

Απαιτούμε :

  • Ο Δήμος Παλλήνης να προβεί άμεσα στην καταβολή της αναγκαίας οικονομικής ενίσχυσης στις σχολικής μονάδες ευθύνης τους.
  • Με κανέναν τρόπο να μην μετακυλίσουν το οικονομικό βάρος λειτουργίας του δημοσίου σχολείου στους γονείς .
  • Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο που δημιούργησαν στα σχολεία .
  • Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

    Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

    ekpaideutikareumata.gr