Τα Προοδευτικά Ρεύματα ευχαριστούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους και έστειλαν 2 αντιπροσώπους μας στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, καθώς και όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στις κάλπες και πήραν μέρος στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές. Ευχαριστούμε και τους συναδέλφους μας. που για μια ακόμα φορά   στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορούμε να μη σταθούμε στη μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία. Μόλις το ένα τρίτο των υπηρετούντων προσήλθαν στις κάλπες. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι το ένα τρίτο των ψηφισάντων ήταν υποψήφιοι, κάνει πιο απογοητευτική την κατάσταση .

Αυτό που φαίνεται απ όλη την εκλογική διαδικασία , είναι η απαξίωση των συναδέλφων προς το συνδικάτο και η μείωση της εμπιστοσύνης τους προς τους συνδικαλιστές , όπως και γενικότερα προς τους θεσμούς.

Το σημαντικό όμως είναι ότι πλήττεται η δημοκρατία, και η ευθύνη γι’ αυτό ανήκει κατά κύριο λόγο στον πολιτικό κόσμο της χώρας και κατά δεύτερο στους συνδικαλιστές.

Προφανώς πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε στα σχολεία για τη μη ενίσχυση του συλλόγου με τη συμμετοχή μας και γιατί οι συνάδελφοι δεν αφιερώνουν λίγο χρόνο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το να επιρρίπτουμε τις ευθύνες η μια συνδικαλιστική παράταξη στην άλλη, όπως έκανε η ΑΣΕ στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες όταν τα Προοδευτικά Ρεύματα είχαν την ευθύνη του προεδρείου κατηγορώντας μας ότι δεν μπορούσαμε να δραστηριοποιήσουμε τους συναδέλφους με τις δράσεις μας, θεωρούμε ότι απαξιώνουν τις όποιες προσπάθειες και τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο.

Συγχαίρουμε την ΑΣΕ για την πρώτη θέση αλλά της απευθύνουμε και κάποια ερωτήματα, χωρίς να περιμένουμε βέβαια απάντηση:

  • Θα υπάρξει κοινή προσπάθεια σε κεντρικό επίπεδο να αλλάξουν οι συσχετισμοί στη ΔΟΕ με τη συμμετοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας αφού όλες οι αποφάσεις ψηφίζονται από κοινού με τον εκπρόσωπο του ΔΙΚΤΥΟΥ και υπάρχει πλήρη ταύτιση απόψεων στα εκπαιδευτικά θέματα.
  • Η συνεργασία θα επεκταθεί και στις επερχόμενες εκλογές των αιρετών και θα υπάρξει κοινή θέση για κάθοδο ακόμα και αν πραγματοποιηθούν πάλι διαδικτυακά ή αποχή του ΔΙΚΤΥΟΥ από τη διαδικασία, μιας και το μέλος του ΔΣ εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο του ΔΙΚΤΥΟΥ που αλληλοψηφίστηκαν με την ΑΣΕ για το προεδρείο, ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές που έγιναν διαδικτυακά και η ΑΣΕ δεν συμμετείχε.

Τα θέματα αυτά θα αναδειχθούν στη Γενική Συνέλευση για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις θέσεις των παρατάξεων και να πάψουν πια οι συνεργασίες για χάρη των καρεκλών.

Συγχαίρουμε την παράταξη των Παρεμβάσεων για την εκλογή ενός αντιπροσώπου και τις Αγωνιστικές Κινήσεις για τον αγώνα που έδωσαν.

Όσο για το ΔΙΚΤΥΟ φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι συνάδελφοι «τιμώρησαν» την παράταξη του, που αν και κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ του συλλόγου μας δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο, παρά την προσπάθεια τόσο των ψευτοεκλεγμένων «αιρετών» αλλά και του μέλους του Δικτύου στη ΔΟΕ από την περιοχή μας. Όταν άλλα ψηφίζεις στη ΔΟΕ και άλλα στον τοπικό σύλλογο πώς να σε εμπιστευτούν οι συνάδελφοι;

Τέλος να πούμε και για την παράταξη της ΔΗΣΥ( πρώην ΠΑΣΚ) η οποία δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές αντιπροσώπων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο σύλλογό μας ( γιατί άραγε), όταν μάλιστα κάθε φορά έστελνε αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ΔΟΕ.

Ευχόμαστε το Συνέδριο των αντιπροσώπων της ΔΟΕ να δώσει τις απαντήσεις που περιμένουν οι συνάδελφοι και να κινηθεί σε αγωνιστικό πρόσημο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας ( Αξιολόγηση, αριθμός μαθητών στην τάξη, περιορισμό των αποφάσεων από το Σύλλογο Διδασκόντων, Διευθυντής- Απόλυτος Άρχων του σχολείου, νέα γραφειοκρατία για θέματα σχολικού εκφοβισμού και μετάθεση των ευθυνών στους συνήθεις ύποπτους εκπαιδευτικούς, Ειδική Αγωγή κ.ά), αλλά και στην καθημερινότητά μας (μόνιμοι διορισμοί, προσοντολόγιο, ακρίβεια, καθηλωμένοι μισθοί, συνταξιοδοτικό κ.ά).

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr