Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Τελικά οι μάσκες έπεσαν . Η μη καταδίκη από την ΑΣΕ των χυδαιοτήτων του ΔΙΚΤΥΟΥ, οι ανακοινώσεις που μιλούσαν για δήθεν αγωνία για τη λειτουργία του σωματείου, αλλά και η λεκτική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της παράταξης μας στην έκτακτη ΓΣ, από στέλεχος και υποψήφια της ΑΣΕ, είχαν ως αποκλειστικό στόχο το ρεσάλτο στις καρέκλες από τα μέλη της ΑΣΕ και του μέλους του ΔΙΚΤΥΟΥ! Κατηγορούσε η ΑΣΕ σε ανακοίνωσή της ότι τα στελέχη των Προοδευτικών Ρευμάτων κάνουν τα πάντα για να καταλάβουν τις καρέκλες, τους επιστρέφουμε τα περί καρεκλοκένταυρων στο ακέραιο και τους απαντάμε τόσο με τη στάση μας όσο και με τις πράξεις μας !

Δεν δεχθήκαμε να αποδεχθούμε και να «ξεχάσουμε», όπως μας πρότειναν τα μέλη της ΑΣΕ, τις ύβρεις και τις χυδαιότητες του ΔΙΚΤΥΟΥ! Η ΑΣΕ αντίθετα με τη στάση της νομιμοποίησε το λιβελογράφημα του ΔΙΚΤΥΟΥ, συνεργάστηκε μαζί της και είναι ντροπή για συναδέλφους και συναδέλφισσες που δηλώνουν κουμουνιστές να μην καταδικάζουν ξεκάθαρα την πολιτική αλητεία που εκπορεύεται από την ηγετική ομάδα του ΔΙΚΤΥΟΥ, τόσο τοπικά , όσο και κεντρικά. Νομιμοποίησε έτσι με τη συνεργασία τους και την «εκλογή» των ψευτοαιρετών στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής από την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Παραλίγο να πιστέψουμε τα περί κοινής θέσης της ΑΣΕ για συγκρότηση αναλογική και αντιπροσωπευτική στο ΔΣ. Βέβαια την επόμενη μέρα της κατάληψης των θέσεων του προεδρείου η ΑΣΕ ξέχασε τα μεγάλα λόγια και πρότεινε για την ίδια δυο θέσεις στις τέσσερις στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (των δήμων Αρτέμιδος και Ραφήνας) και καμία για το ΔΙΚΤΥΟ, μιας και οι άλλες δύο ανήκουν δημοκρατικά στην πρώτη παράταξη!

Δυστυχώς η ΑΣΕ, ενώ στα λόγια δεν αμφισβητεί στην παράταξη μας τη θέση του προέδρου, μιας και είναι η πρώτη παράταξη στον σύλλογο με ποσοστό 41,3%, με τη στάση της, μη καταδικάζοντας τις ύβρεις του ΔΙΚΤΥΟΥ, είχε ως στόχο να μειώσει την αξιοπρέπεια και το κύρος των μελών της παράταξης μας στο ΔΣ του συλλόγου! Αλήθεια ποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα, που δεν ανήκει σε σκληρό κομματικό πυρήνα, θα δεχόταν ψήφο από κάποιους που την προηγούμενη τον κατηγορούσαν για φασισμό, επειδή απλά τόλμησε να καταθέσει μια διαφορετική άποψη !

ΑΣΕ και ΔΙΚΤΥΟ προσχηματικά άφησαν να χαθεί ένα δίμηνο λειτουργίας του συλλόγου, για να δικαιολογήσουν την κεντρική συμφωνία των δυο παρατάξεων για τη συγκρότηση του προεδρείου και να φιμώσουν τη μοναδική ανεξάρτητη παράταξη που είναι πρώτη δύναμη σε σύλλογο εκπαιδευτικών και δεν έχει κομματικό φορέα από πίσω της!

Τα Προοδευτικά Ρεύματα ξεκαθαρίζουν πως δεν θα δεχθούν καμία απόφαση που δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στα μέλη του ΔΣ (τουλάχιστον τέσσερις ψήφους στις επτά) . Προειδοποιούμε αυστηρά τον νέο πρόεδρο του συλλόγου να μην τολμήσει να εξασκήσει το δικαίωμα που δίνει το καταστατικό σε περίπτωση ισοψηφίας μιας πρότασης να πλειοψηφήσει με τη διπλή ψήφο του προέδρου! Αν και είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία ΑΣΕ(ΚΚΕ) και Δικτύου(ΣΥΡΙΖΑ), πέρα από τη διανομή των θέσεων, θα έχει και συνέχεια με ταύτιση σε πολλά εκπαιδευτικά θέματα. Υπενθυμίζουμε όμως ότι είναι πρόεδρος από παράταξη που βγήκε δεύτερη στις εκλογές! Δεν νομιμοποιείται ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά να κατεβάζει ως προτάσεις κεντρικά κείμενα του ΚΚΕ και να τα περνάει ετσιθελικά ως αποφάσεις του συλλόγου με τρεις ψήφους!

Η παράταξη μας όταν συγκρότησε προγραμματικό προεδρείο πριν δυο χρόνια και ενώ ήταν πρώτη δύναμη τις προτάσεις της που έγιναν αποφάσεις του συλλόγου τις στήριξαν τουλάχιστον τέσσερα μέλη του ΔΣ!

Ευκαιρία λοιπόν να «μετρήσουμε» τη δημοκρατικότητα κάποιων που την επικαλούνται διαρκώς και μιλούν για την εξουσία από τη βάση.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με την ψήφο τους έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ανεξαρτησίας του συλλόγου και σε καμία περίπτωση ο σύλλογος δεν θα γίνει πιόνι στην κομματική σκακιέρα του ΚΚΕ με την ανοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ!

Τα Προοδευτικά Ρεύματα με τις προτάσεις τους για κάθε θέμα θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στον εκπαιδευτικό της τάξης δυναμικά και αγωνιστικά με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια! Τα εκλεγμένα μέλη μας στο ΔΣ αντλούν το κύρος τους από την αποδοχή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και όχι από τις καρέκλες και τα αξιώματα!

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη