Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία των 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη . Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος , στον οποίο η κυβέρνηση και το σύστημα των ΜΜΕ που διαθέτει προσπαθούν να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες και να αναδείξουν ως μοναδικό υπεύθυνο τον σταθμάρχη !   Με την δυναμική συμμετοχή μας στην απεργία στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως ο αγώνας για να βρεθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών είναι υπόθεση όλων μας και στεκόμαστε δίπλα στους γονείς των νεκρών , ενώνοντας την φωνή μας με την μητέρα που μίλησε στην επιτροπή της βουλής συγκλονίζοντας το πανελλήνιο !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του 41% των τελευταίων εκλογών , ανερυθρίαστα μας κουνάει το χέρι ενεργοποιώντας αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού με αποκλειστικό στόχο να κερδίσει πολιτικό χρόνο , ώστε τα συμφέροντα που έχει αναλάβει εργολαβικά να εκπροσωπεί να αποκομίσουν υπερκέρδη ! Με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης να τσακίζει τον οικογενειακό προγραμματισμό και με τις τιμές στην ενέργειας να απέχουν παρασάγγας από τις τιμές των ευρωπαϊκών κρατών , η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ προσπαθεί με ψεύδη να κατευνάσει την λαϊκή οργή . Από την μια αλλοιώνοντας το πραγματικό ποσό της καθαρής αύξησης που είδαν οι Δ.Υ. το 2024, το οποίο είναι ψίχουλα και από την άλλη μοιράζοντας έκτακτα επιδόματα τα οποία τα ονομάζει pass.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι γνωρίζουμε πως οι αμοιβές μας στα μνημόνια μειώθηκαν πάνω από 40% , χάσαμε τα δώρα, μειώθηκε το αφορολόγητο και επιπλέον ο πληθωρισμός εξάντλησε την αγοραστική μας ικανότητα. Ο μισθός για έναν νεοδιόριστο εκπαιδευτικό και νοσηλευτή τους οδηγεί στην εξαθλίωση . Σε αντίθεση με τις αποζημιώσεις των γαλάζιων παιδιών , που διοικούν τους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις , οι οποίες έχουν επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις τα έχουν ξεπεράσει !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την δυναμική και αγωνιστική μας συμμετοχή στην απεργία βάζουμε φραγμό στα σχέδια να κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών και στέλνουμε αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως η κατάσταση δεν πάει άλλο ! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών , με αυτά των μόνιμων .
  • Επίδομα στέγασης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά .
  • Άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων .
  • Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης .
  • Εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα δημοτικά σχολεία .
  •  Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ)

Όλοι στην απεργία στις 28/2 και στην συγκέντρωση

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Όλοι στην απεργία στις 28/2 και στην συγκέντρωση

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

 

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr