Μετά τη διενέργεια των εκλογών του Συλλόγου μας, «Αλέξανδρος Δελμούζος», έγιναν αρκετές προσπάθειες συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα, η πρώτη δύναμη στον σύλλογο, έχοντας την ευθύνη να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε ο σύλλογος να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά την άποψή μας, προτείναμε από την πρώτη στιγμή αναλογικό προεδρείο σύμφωνα με τη δύναμη της κάθε παράταξης στο ΔΣ :

Προοδευτικά Ρεύματα : 41,3 % θέση προέδρου και αντιπροέδρου .

ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE),: 38,4 % θέση γραμματέα .

Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) : 6,8 % θέση ταμία .

Θεωρούμε πως η πρόταση ανταποκρινόταν απόλυτα στον όρο της αναλογικότητας . Δυστυχώς Προεδρείο προγραμματικό δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αφού είναι γνωστό και αυταπόδεικτο όλα αυτά τα χρόνια ότι η παράταξη της Α.Σ.Ε. δεν ψηφίζει οποιαδήποτε πρόταση που δεν έρχεται από τα κεντρικά της Α.Σ.Ε. (ΠΑΜE- KKE), ενώ με το Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε καίρια θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ( αξιολόγηση, εκλεγμένοι ψευτοαιρετοί, ηλεκτρονικές εκλογές κ.ά.)

Τα Προοδευτικά Ρεύματα είχαν αυτή τη θέση από την πρώτη συνεδρίαση και την κατάθεσαν ξεκάθαρα και στις υπόλοιπες προσπάθειες συγκρότησης ΔΣ . Μάλιστα, για να μην υποδαυλίσουν την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση στις τρεις πρώτες προσπάθειες συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα σε αντίθεση με τις άλλες δύο παρατάξεις.

Οι άλλες δυο παρατάξεις χωρίς κανένα πολιτικό επιχείρημα απέναντι στην πρόταση μας, αντιπαράθεσαν η μεν ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), την εμμονική σταθερή πρακτική της σε όλους τους άλλους συλλόγους και κατηγορίες ανυπόστατες πως δήθεν διεκδικούμε θέσεις, το δε Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) λασπολογία, ύβρεις και χυδαιολογήματα .

Συναδέλφισσες συνάδελφοι ,

Πουθενά σε κανένα σωματείο ή συλλογικότητα δεν έχει τολμήσει κανείς να χαρακτηρίσει αντιπάλους πολιτικά, ως φασιστές! Η διαφορετική μας θέση για τη συγκρότηση του ΔΣ είναι απόλυτα δημοκρατική και θεσμική και κατατίθεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Με την πρότασή μας δεν αποκλείσαμε το Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) από το προεδρείο. Η ηγετική ομάδα του Δικτύου (ΣΥΡΙΖΑ) με την αισχρή ανακοίνωσή της, ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη προσπάθεια συγκρότησης ΔΣ είχε ως αποκλειστικό στόχο να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα, χρησιμοποιώντας ως πιόνι της την ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), , γιατί γνωρίζει πως η παράταξη της ΑΣΕ( ΠΑΜE- KKE), έχει κοινή κεντρική γραμμή και δεν μπορεί να την προσαρμόσει ανάλογα στις καταστάσεις . Εμείς ξεκάθαρα είχαμε καταγγείλει πως οι νόθοι αιρετοί του Δικτύου (ΣΥΡΙΖΑ) είχαν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο τους για την απαξίωση του σωματείου και να παρουσιάζονται ως οι μόνοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα δηλώνουν ξεκάθαρα :

  1. Δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται από τις ύβρεις και τις χυδαιότητες καμιάς παράταξης .
  2. Έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του σωματείου, ρόλο που μας τον έχουν αποδώσει οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.
  3. Οι ύβρεις και τα χυδαία κείμενα του Δικτύου αποτελούν κόκκινη γραμμή για την παράταξη μας και λυπούμαστε που η ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), δεν βρήκε μια λέξη να πει στις ανακοινώσεις της για αυτές. Αντιθέτως με τη στάση της τις επικροτεί και κλείνει το μάτι στη συνδικαλιστική αλητεία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην έκτακτη Γ.Σ. από τη στάση ορισμένων μελών της.

Την Παρασκευή 12/1 στην 4η προσπάθεια συγκρότησης του ΔΣ έπεσε και το επιχείρημα της ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), πως λειτουργούμε με γνώμονα τις καρέκλες. Η ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), πρότεινε για πρώτη φορά να γίνει η ψηφοφορία για κάθε θέση ξεχωριστά, χωρίς καμία δέσμευση για τη συνολική στάση των παρατάξεων. Εμείς ως παράταξη αρνηθήκαμε να καταθέσουμε υποψηφιότητα, αλλά καλέσαμε την ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), να κάνει πράξη την πρόταση της! Δηλώσαμε ότι δε θα καταθέσουμε υποψηφιότητα για καμιά θέση και τους καλέσαμε να αναλάβουν τις θέσεις με το Δίκτυο μιας και τα … κουκιά τους έβγαιναν. Η ΑΣΕ υπαναχώρησε και δεν κατέθεσε καμιά υποψηφιότητα υπονομεύοντας την ίδια της την πρόταση .

Στην 5η προσπάθεια συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. την Παρασκευή 19/1, η οποία έγινε με πραγματοποίηση έκτακτης Γ.Σ., η Α.Σ.Ε (ΠΑΜE- KKE), επανέφερε την πρότασή της για ψηφοφορία για κάθε θέση ξεχωριστά, καταθέτοντας μάλιστα υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου. Η παράταξή μας συμμετείχε ψηφίζοντας λευκό και το Δίκτυο απείχε από την ψηφοφορία. Ο Ευαγγέλου Παναγιώτης πήρε τρεις ψήφους ΑΣΕ (ΠΑΜE- KKE), άρα υπάρχει Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία. Καλούμε τον «εκλεγμένο» πρόεδρο να προχωρήσει στις ενέργειες εκείνες που απορρέουν από τη θέση του για τη λειτουργία του συλλόγου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Δε θα σχολιάσουμε ούτε θα ασχοληθούμε με τις επιθέσεις και τον λεκτικό προπηλακισμό που δέχτηκαν τα μέλη μας στο Δ.Σ., γιατί είχαμε διαφορετική θέση για τη συγκρότηση του Δ.Σ.!!!, από στελέχη της Α.Σ.Ε (ΠΑΜE- KKE), μιας και καταδεικνύουν τη θέση τους για την αντίθετη άποψη από τη μοναδική και αλάνθαστη της συνδικαλιστικής τους παράταξής.

.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr