Είμαστε περήφανοι, ως παράταξη και πρώτη δύναμη στον σύλλογο εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» τα τελευταία χρόνια, πως με τη στάση μας υποχρεώσαμε τις άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνται διαχρονικά στο ΔΣ σε μια αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων σκληρή και επίπονη, αλλά πάντα μέσα σε πλαίσια συνδικαλιστικής ηθικής και συναδελφικής αλληλεγγύης. Ο σύλλογος είναι πρότυπο συνεργασίας και κοινής δράσης για όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών .

Στα Προοδευτικά Ρεύματα έχουμε διαχρονικά μια διαφορετική άποψη για τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα. Στηρίζουμε αποκλειστικά τα λειτουργικά προεδρεία, χωρίς ανταλλάγματα και τη σύγκλιση απόψεων με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας. Πριν δυο χρόνια συμφωνήσαμε σε προγραμματικό προεδρείο με τη παράταξη του Δικτύου και είμαστε περήφανοι για την επιλογή μας, γιατί ομόφωνα το απερχόμενο ΔΣ βρισκόταν πάντα στο πλευρό του εκπαιδευτικού της τάξης και ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και σύσσωμο στήριξε την αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως. Επίσης όλες οι αποφάσεις συνδιαμορφώθηκαν, ψηφίστηκαν και στηρίχτηκαν από τις δύο αυτές παρατάξεις.

Ξεκάθαρα στη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του συλλόγου θεωρήσαμε πολιτικά πως το ποσοστό του 6%, που έλαβε η παράταξη του Δικτύου, σε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο αντιστοιχεί στην κομβική θέση του ταμία του συλλόγου . Είναι η πολιτική μας άποψη και κρινόμαστε για αυτή από τους συναδέλφους και συναδέλφισσές μας.

Ενώ η κορυφαία για τον σύλλογο διαδικασία συγκρότησης ΔΣ ήταν σε εξέλιξη μια μέρα πριν το προγραμματισμένο τρίτο διοικητικό συμβούλιο ( Παρασκευή 23/12) η παράταξη του Δικτύου με μια χυδαία, υβριστική αλλά κυρίως αντισυναδελφική ανακοίνωση, χαρακτηρίζει την παράταξη μας και τα μέλη μας που εκλέχτηκαν από τους ψηφίσαντες, ως φασίστες ! Για το Δίκτυο όποια και όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι φασίστας !

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εμείς δεν τους επιστρέφουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τους παραδίνουμε στην ανυποληψία και στη χλεύη των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής και πολιτικής τοποθέτησης. Προφανώς και η κεντρική τους παράταξη στη ΔΟΕ συμφωνεί και επικροτεί την ανακοίνωση, για να μην πούμε ότι την έγραψε κιόλας, μιας και μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ είναι από όμορο σύλλογο. Το μέλος του Δικτύου που εκπροσωπείται στο ΔΣ του συλλόγου μας, δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της ανακοίνωσης, και στην τοποθέτηση του ανέφερε πως δεν τον εκφράζουν προσωπικά αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Ανάλογη τοποθέτηση είχαν και τα μέλη της ΑΣΕ .

Καταγγέλλουμε την ηγετική ομάδα της παράταξης του Δικτύου, πως δόλια με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις πράττει τα πάντα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα διαπαραταξιακής συνεννόησης για συγκρότηση του ΔΣ .

Σε αυτό το σχέδιο το Δίκτυο χρησιμοποιεί την παράταξη της ΑΣΕ ως κάλυψη για να μην φανερωθεί ο αποκλειστικός στόχος του. Να μείνει ακέφαλος ο σύλλογος και οι νόθοι αιρετοί του Δικτύου να αυτοαναγορευτούν ως οι μοναδικοί δήθεν εκπρόσωποι των συναδέλφων στη διοίκηση.

Δυστυχώς και η ΑΣΕ με την ανακοίνωσή της περί δήθεν αναλογικού ΔΣ και ότι η διαφωνία μας είναι για την κατάληψη των θέσεων του ΔΣ, κλείνει το μάτι στην παράταξη του Δικτύου και στη μη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του συλλόγου μας. Με την ΑΣΕ είναι γνωστό και αυταπόδειχτο, μιας και καμιά ανακοίνωση που κατέθεσε η παράταξή μας αλλά και οποιαδήποτε άλλη παράταξη όλα αυτά τα χρόνια δεν ψηφίστηκε από αυτή, ότι δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματικό προεδρείο.

Μας καταγγέλλουν για καρεκλοκένταυρους , αλλά και για κυνηγούς θέσεων. Τους θυμίζουμε πως είχαμε θέσεις και αποχωρήσαμε από αυτές όταν διαφωνήσαμε πολιτικά. Εμείς βάλαμε τις αξίες και τον κλάδο πάνω από το προσωπικό μας συμφέρον! Είμαστε ανεξάρτητοι και ποτέ διορισμένοι σε θέσεις.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι ,

Μετά από το λιβελογράφημα του Δικτύου, είναι φανερό πως δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεννόηση μαζί τους. Δεν έχουν κανένα δισταγμό να ψηφίσουν για Πρόεδρο μέλος των Προοδευτικών Ρευμάτων, δηλαδή έναν φασίστα κατά δήλωσή τους, αρκεί να πάρουν τη θέση του Γενικού Γραμματέα ή του Αντιπροέδρου.Αλήθεια πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον επικεφαλή του Δικτύου και διευθυντή σχολικής μονάδας, ο οποίος στην εισήγηση του στον σύλλογο διδασκόντων, για το κείμενο Κατσαρού, υιοθέτησε στο ακέραιο τις θέσεις της Ένωσης Διευθυντών λειτουργώντας ως παπαγαλάκι της διοίκησης, φέρνοντας σε αμηχανία τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες! Το Δίκτυο στην ΔΟΕ το παίζει επαναστάτης εκ του ασφαλούς, ενώ τα μέλη του διευθυντές και διευθύντριες, στηρίζουν την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης .

Εμείς με αυτούς που μας αποκαλούν φασίστες όχι μόνο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε , αλλά ούτε τους λογίζουμε για συνάδελφους μας. Η τιμή, το ήθος μας και οι αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν κάνουμε έκπτωση για καμία καρέκλα και θέση .

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε πως ο κλάδος δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση αλλά και εσωτερικά και το σωματείο « Αλέξανδρος Δελμούζος » πρέπει να λειτουργήσει .

Η ΑΣΕ οφείλει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου να αναλάβει τις ευθύνες της και πολιτικά να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να συγκροτηθεί το ΔΣ του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» σε σώμα. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το Δίκτυο και να μην αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί. Άλλωστε εάν το εμπόδιο για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του συλλόγου είναι τα Προοδευτικά Ρεύματα, ας προχωρήσουν οι δύο παρατάξεις, μιας και τα …κουκιά βγαίνουν, και να μας « στερήσουν» και τις θέσεις που διακαώς επιθυμούμε, όπως δηλώνουν και οι δύο. Δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από την αρχική μας πρόταση την οποία θεωρούμε δίκαιη, δημοκρατική και αντιπροσωπευτική του αποτελέσματος και της κρίσης των συναδέλφων.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη