Με έκπληξη ακούσαμε την υφυπουργό εργασίας από το βήμα της Βουλής να ισχυρίζεται σε απάντηση της σε ερώτηση βουλετών της αντιπολίτευσης   ότι «η σταδιακή κάλυψη του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού τηςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που φοιτούν στα δημόσιανηπιαγωγεία της χώρας έχει δρομολογηθεί και εφαρμόζεται από το Υπουργείο Εργασίας καιΚοινωνικών Υποθέσεων».

Το παραπάνω απόσπασμα του λόγου της υφυπουργού δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια .

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε   πως σε κανένα δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας δεν υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα . Η υφυπουργός εργασίας προσπαθεί με επικοινωνιακούς χειρισμούς και διατυπώσεις να κρύψει το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα τέσσερα ολόκληρα χρόνια , ώστε το πρόγραμμα να επεκταθεί καθολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση .

Σε μια περιόδο που η ακρίβεια βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα και η πραγματική αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του διψήφιου ποσοστού του πληθωρισμού στα είδη πρώτης ανάγκης , το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα βοηθούσε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας . Η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια … και δεν χορταίνει τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Απαιτούμε άμεσα τα σχολικά γεύματα να επεκταθούν σε ολόκληρη της πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η υφυπουργός εργασίας να αποκαταστήσει με διευκρινιστική δήλωση της την αλήθεια ως προς τα νηπιαγωγεία !

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr