Τα προοδευτικά ρεύματα καταδικάζουν με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία .

Μετά τον Αττίλα των Τούρκων στην Κύπρο, των Αμερικανών  στην Γιουγκοσλαβία , έρχεται και η σειρά των Ρώσων  να γραφούν  στη μαύρη λίστα της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Ευρώπη, η ήπειρος που τον περασμένο αιώνα πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από δυο παγκόσμιους πολέμους γίνεται για ακόμη μια φορά πεδίο μαχών. Οι τυχόν λανθασμένες πολιτικές επιλογές της Ουκρανικής κυβέρνησης δεν αποτελούν καμιά δικαιολογία για την πολεμική επίθεση της Ρωσίας στον Ουκρανικό λαό. Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να σταματήσουν επιτέλους να παίζουν οικονομικά και γεωστρατηγικά παιχνίδια επιρροής, στις πλάτες των λαών. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο Ρωσικός λαός είναι φιλειρηνικός και με την αποφασιστική του στάση θα συμβάλει στον τερματισμό του ολέθριου πολέμου.

Αυτή την στιγμή η σκέψη μας είναι αποκλειστικά με τον λαό της Ουκρανίας. Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος . Η χώρα μας να μην εμπλακεί στον πόλεμο με οποιοδήποτε τρόπο. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας