H τηλεκπαίδευση διενεργείται αποκλειστικά από τις σχολικές μονάδες με την υλικοτεχνική υποδομή τους !

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου οι συνθήκες παγετού που θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες , αλλά και η μη δυνατότητα πρόσβασης στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες. Η κάθε σχολική μονάδα με ευθύνη της διεύθυνσης της, ενημερώνει τους γονείς πως δεν θα διενεργηθεί τηλεκπαίδευση .

Μετά από τρεις μέρες απόλυτης απουσίας του επιτελικού κράτους , θεωρούμε πως το σύνολο των πολιτών έχει κατανοήσει πως οι εξαγγελίες για τηλεκπαίδευση είναι φθηνές επικοινωνιακές φανφάρες.

Προειδοποιούμε αυστηρά τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην λειτουργήσουν εκτός πλαισίου ( υπαλληλικού και συναδελφικού ) και απαιτήσουν από εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση από τις οικίες τους .

Δεν τολμούμε να διανοηθούμε πως θα υπάρχει συνάδελφος που θα δώσει έγγραφη εντολή σε εκπαιδευτικούς να πάνε την Πέμπτη στα σχολεία για τηλεκπαίδευση ! Τέτοια φαινόμενα αντισυναδελφικής συμπεριφοράς να καταγγέλονται άμεσα στον σύλλογο. Καθιστούμε σαφή για άλλη με φορά την πάγια θέση του συλλόγου μας : η τηλεκπαίδευση διενεργείται αποκλειστικά από τις σχολικές μονάδες , με την υλικοτεχνική τους υποδομή και με την προϋπόθεση να είναι απόλυτα ασφαλής η προσέγγιση τους σε αυτές ! Επιπρόσθετα διεκδικούμε άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα τέκνα τους για να διεξάγουν τηλεκπαίδευση .