Άγγελος Πούλος

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Εκλεγμένος με το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο

Δήλωση Άγγελου Πούλου για συνεργασία με τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Ανταποκρινόμενος στο δημόσιο κάλεσμα των «Προοδευτικών Ρευμάτων Εκπαιδευτικών»  για συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση και επειδή οι δύσκολες στιγμές που όλοι μας βιώνουμε απαιτούν αποφάσεις και  ενότητα και όχι κατακερματισμό δυνάμεων και αφουγκραζόμενος τη βούληση των συναδέλφων, σας κάνω γνωστό ότι από σήμερα εντάσσομαι ως συνεργαζόμενος στα Προοδευτικά Ρεύματα, ενώνοντας τις δυνάμεις μου, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Τα τελευταία χρόνια τα μέλη των Προοδευτικών Ρευμάτων του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» κι εγώ ως ανεξάρτητος είχαμε και έχουμε πολύ καλή συνεργασία και σε πολλά εκπαιδευτικά ζητήματα οι απόψεις μας συγκλίνουν. Για τον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλισμού καταβάλλαμε  από κοινού μεγάλη προσπάθεια ανατροπής  και οριστικής ρήξης με παλαιές νοοτροπίες και αντιλήψεις (αυτό άλλωστε μπορεί να εξηγήσει τις υβριστικές επιθέσεις του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που τις αφήνω στην κρίση των συναδέλφων). Επιπλέον αποδείξαμε με τη στάση μας και τις επιλογές μας την πραγματική ανεξαρτησία μας.

Το μοναδικό μου κίνητρο για την απόφασή μου αυτή είναι να συμβάλλω κι εγώ  ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κίνημα, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον συνδικαλιστικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον μαχόμενο εκπαιδευτικό της τάξης. Τη σκυτάλη θα παραδώσουμε σύντομα σε νέους συναδέλφους ώστε να προχωρήσουν ακόμη πιο μπροστά.

Με τις ίδιες αρχές και αξίες που πορεύτηκα  τα  τελευταία χρόνια ως ανεξάρτητος με μοναδικό μου κριτήριο να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω στους συναδέλφους θα πορευτώ και στο μέλλον ενωτικά, με διάλογο, συνθέτοντας τις απόψεις και αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Για εμένα δεν υπάρχουν σύμμαχοι και αντίπαλοι παρά μόνο συναδέλφισσες και συνάδελφοι που απαιτούν από το Σύλλογο μας και γενικότερα από τα σωματεία μας  να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να υλοποιούν με ενότητα δράσεις που θα βελτιώσουν τη θέση τους και τη θέση όλων μας εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς και μόνο και όχι κόμματα και παρατάξεις. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών είναι κοινά για όλους μας και μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, ενότητα , και με από κοινού προσπάθεια όλων, με σεβασμό του ενός προς τον άλλο, χωρίς αλαζονείες και ηγεμονισμούς.

Σύμφωνα με τις θέσεις   που εκφράζουν και τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» και  με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών συναποφασίσαμε τη συνεργασία μας για τη δημιουργία του αισθήματος της προοπτικής και εμπιστοσύνης, της δημιουργίας και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών. Με ενότητα και δύναμη δημιουργούμε αυτό που αξίζει στους συναδέλφους μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Κοιτάμε τους συναδέλφους στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα.

Άγγελος Πούλος

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Εκλεγμένος με το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο