Σάββας Σεχίδης

Πρόεδρος του Συλλόγου

«Αλέξανδρος Δελμούζος»

10-6-2018

Σχετικά με τη συνεδρίαση της Τρίτης 5-6-2018 και την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με αφορμή την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας σας κάνω γνωστά τα παρακάτω :

Την Κυριακή 3-5-2018 στάλθηκε η Ημερήσια Διάταξη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται κι από το καταστατικό για την συνεδρίαση της Τρίτης 5-6-2018.

Πρώτο σε σειρά, ανάμεσα στα άλλα  θέματά της, ήταν το θέμα με τίτλο «Θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου με αφορμή τον καταλογισμό προσωπικών ευθυνών από μέλη του ΔΣ». Το θέμα αυτό μπήκε στην Ημερήσια Διάταξη από εμένα τον ίδιο και την παράταξή μου αφού από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, στις 4-12-2017, ως Πρόεδρος δεχόμουν σειρά δημόσιων καταγγελιών από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΜΕ , των Παρεμβάσεων ακόμη και των αιρετών τους! Η «επαναβεβαίωση εμπιστοσύνης» είναι μια συνηθισμένη κίνηση στην συνδικαλιστική αλλά και στην πολιτική πρακτική.

Την Τρίτη 5/6/ 2018 με την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου ο συνάδελφος Γεωργίου Γ. (ΠΑΜΕ) μας ενημέρωσε ότι η μέχρι τότε Γραμματέας του Συλλόγου δεν θα παρευρισκόταν στη συνεδρίαση. Βέβαια η συναδέλφισσα δεν είχε ενημερώσει κανέναν νωρίτερα ως είθισται. Στη συνέχεια προχώρησα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Αφού, σύμφωνα με το πρώτο θέμα της Η.Δ., διάβασα τη δήλωση που σας κοινοποιώ συνημμένα, παραιτήθηκα από τη θέση μου , και όχι από το Δ.Σ., για να προκαλέσω έτσι επαναβεβαίωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου ως πρόεδρος και μόνο, χωρίς να έχουμε καμιά πρόθεση αλλαγή της στάσης για τις θέσεις στο Προεδρείο, θα υποστηρίζαμε δηλαδή το Δ.Σ. να συγκροτηθεί όπως και στις 4-12-2017,  μετά τις εκλογές.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων διαφώνησαν με τη διαδικασία, δείχνοντας να εκπλήσσονται. Το μέλος του ΠΑΜΕ Γεωργίου ζήτησε ολιγόωρη διακοπή της συνεδρίασης για να συνεννοηθεί με την παράταξή του. Το αίτημά του έγινε δεκτό από το Δ.Σ. και οι εργασίες του διακόπηκαν για μια ώρα περίπου. Όταν το Δ.Σ. ξεκίνησε πάλι τη συνεδρίασή του, ως είχα υποχρέωση, δήλωσα ότι το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε ψηφοφορία για να κατανεμηθούν οι θέσεις. Τα μέλη των παρατάξεων ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων αποχώρησαν από τη διαδικασία καταγγέλλοντάς την. Έτσι σύμφωνα με τη ψηφοφορία που διεξήχθη :

  • Πρόεδρος επανεξελέγη οΣεχίδης Σάββας με 4 ψήφους των παρόντων- Προοδευτικά Ρεύματα (3), Ανεξάρτητος (1))
  • Αντιπρόεδροςεπανεξελέγη ο Άγγελος Πούλος με 4 ψήφους των παρόντων -Προοδευτικά Ρεύματα (3), Ανεξάρτητος (1)
  • Γενικός Γραμματέας : εκλέχθηκε ο Βερέτσος Κώσταςμε 4 ψήφους των παρόντων -Προοδευτικά Ρεύματα (3), Ανεξάρτητος (1) αφού δεν κατατέθηκε υποψηφιότητα από το ΠΑΜΕ που κατείχε μέχρι τότε τη θέση αυτή γιατί το ΠΑΜΕ είχε αποχωρήσει νωρίτερα.
  • Ταμίας επανεξελέγη ο Παύλος Νικολιδάκης με 4 ψήφους ((Προοδευτικά Ρεύματα (3), Ανεξάρτητος (1).

Στη συνέχεια το Δ.Σ. συνέχισε τη συνεδρίαση του με τα υπόλοιπα θέματα της Η.Δ.

Η «τυχαία» απουσία της συναδέλφισσας Γαλανοπούλου και η αποχώρηση των μελών των παρατάξεων του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων αποδεικνύουν ότι δεν ήθελαν να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο του Συλλόγου. Εδώ να σημειώσω ότι οι Παρεμβάσεις ούτε στην προηγούμενη συγκρότηση του Δεκέμβρη  είχαν λάβει μέρος στη διαδικασία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά απευθύνω κάλεσμα  συνεργασίας, συμπόρευσης και συστράτευσης . Είναι ευθύνη όλων μας, ιδιαίτερα των εκλεγμένων μελών στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να σφυρηλατήσουμε την ενότητα προς όφελος των συναδέλφων μας και της εκπαίδευσης και να γυρίσουμε την πλάτη στην πολυδιάσπαση που έντεχνα καλλιεργούν κόμματα και εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Σάββας Σεχίδης

Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Δήλωση παραίτησης από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις στο πρόσωπό μου, όπως διαβάστηκε και κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Ιούνη 2018

Συναδέλφισσα, συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Όπως γνωρίζετε οι εκλογές  για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας  έγιναν στις 29 Νοεμβρίου 2017 . Αμέσως μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, και ενώ κατέλαβα τη θέση του  Πρόεδρου ( με τη στήριξη των 6 από τα 7 μέλη του Δ.Σ.)  άρχισαν οι ονομαστικές επιθέσεις στο πρόσωπό μου από τα μέλη του Δ.Σ. και τις παρατάξεις σε ότι αφορούσε τη λειτουργία μου και τις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από τη θέση του Προέδρου που κατέχω.

Είναι θεμιτό να υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. ‘Όμως οι συμτονισμένες προσωπικές  ανυπόστατες επιθέσεις, οι έωλες και αήθεις «καταγγελίες» που απαγγέλθηκαν εναντίον μου (τις περισσότερες φορές μέσα από παραταξιακές ανακοινώσεις, από ψευδείς ανακοινώσεις αιρετών και από μέλη παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.),  με θίγουν πρώτα από όλα ως πρόσωπο αλλά και ως Πρόεδρο του Συλλόγου. Κάποιοι αυτοδιορισμένοι εισαγγελείς συνεχίζουν συστηματικά να καλλιεργούν ένα πολωτικό, αντισυναδελφικό και ανεδαφικό κλίμα. Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες που τους οδηγούν να ψηφίζουν κάποιον ως Πρόεδρο μόνο και μόνο για να μπορούν εκ του ασφαλούς την επόμενη ημέρα να τον καταγγέλλουν καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την δική τους ανυπαρξία.

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να πιστεύω  ότι υπάρχει «θέμα εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο του Προέδρου και μου υπαγορεύουν να υποβάλλω, την παραίτησή μου από τη θέση αυτή, παραμένοντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την πράξη μου αυτή θέλω να δώσω στα μέλη του Δ.Σ. την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν ή όχι την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας την εκ νέου υποψηφιότητα μου.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε όλα, υπάρχει όμως μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να θέσουμε όλοι το εγώ μας στην υπηρεσία του Συλλόγου και των συναδέλφων που εκπροσωπούμε.

Σάββας Σεχίδης