Συναδέλφισσες-οι

         Με έκπληξη διάβασα τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του ΠΑΜΕ (παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ) και  της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής  Παρέμβασης (παράταξη που στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Kαι  οι δυο ανακοινώσεις κινούνται στο ίδιο πλαίσιο, στοχοποιούν  συντονισμενα το πρόσωπό μου και με εγκαλούν για τη μη σωστή λειτουργία της εκτέλεσης των καθηκόντων μου , ως Προέδρου του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα , με εγκαλούν ότι δεν συγκάλεσα το «προγραμματισμένο» ΔΣ  στις 9  Ιανουαρίου  προβάλλοντας, δήθεν, διάφορες  δικαιολογίες.Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου  μας το οποίο στο άρθρο 23 ορίζει ρητά  «Το ΔΣ συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα και έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαία ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση τρία τουλάχιστον μέλη του .Αν αρνηθεί ο Πρόεδρος ή αναβάλει την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ περισσότερο από πέντε  μέρες τότε καλούν το ΔΣ σε συνεδρίαση τα μέλη που υπέγραψαν τη σχετική αίτηση». Εάν τα τρία μέλη πραγματικά θεωρούσαν αναγκαία τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου γιατί δεν το έπραξαν με έγγραφη αίτησή τους; Ουδέποτε ως πρόεδρος έγινα αποδέκτης τέτοιου αιτήματος από καμία από τις παρατάξεις του Δ.Σ.

Με εγκαλούν επίσης, ότι "δεν βγάζω, δεν αποστέλλω και δεν κοινοποιώ καμιά απόφαση του Συλλόγου". Αλήθεια δεν  γνωρίζουν τα μέλη του ΔΣ ότι ο πρόεδρος δεν βγάζει αποφάσεις αλλά οι αποφάσεις παίρνονται πλειοψηφικά ή  ομόφωνα και γίνονται θέσεις του ΔΣ; Όσο για την αποστολή και κοινοποίηση τους καλώ δημόσια μέσω της γραμματέα του συλλόγου που ανήκει στο ΠΑΜΕ (παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ), να ανακοινώσουν ποια απόφαση του Δ.Σ δεν στάλθηκε στους συναδέλφους και ποια δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Eκτός αν μπερδεύονται και πιστεύουν ότι είμαι υποχρεωμένος να στέλνω τις παραταξιακές τους αποφάσεις ή να παρευρίσκομαι  σε κομματικές τους δράσεις.

Καλώ όλες τις παρατάξεις  να αφήσουν τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και τα μικροπαραταξιακά συνδικαλιστικά τερτίπια και να σταθούν στα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων μας . Τέλος θα παρακαλούσα τα μέλη του Δ.Σ. την αγωνιστικότητά τους να την κάνουν πράξη πρώτα  στα δικά τους σχολεία

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεξ. Δελμούζος»

Σάββας      Σεχίδης