www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

24-01-2018

Η υποκρισία του ΠΑΜΕ δεν έχει όριο.

Αγωνιστές στα σχολεία των άλλων, συμβιβασμένοι στα δικά τους !!

 

Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ Δελμούζου μπορούν να καταγγείλουν τους πάντες,

αρκεί να μην θίξουν τα στελέχη της εκπαίδευσης στα σχολεία που υπηρετούν.

 

Η Γραμματέας του Συλλόγου ( εκλεγμένη με το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ)  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος»  της Τρίτης 16-1-2018 περιέγραψε με μελανά χρώματα τη συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου της προς το πρόσωπο της για θέματα που άπτονται των συνδικαλιστικών της δικαιωμάτων και κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να την στηρίξουν έμπρακτα. Το Δ.Σ. ομόφωνα (παρακάμπτοντας ότι η συναδέλφισσα δεν κατέθεσε γραπτά το αίτημά της για ευνόητους λόγους) αποφάσισε την επόμενη κιόλας ημέρα να βρεθεί στο σχολείο που υπηρετεί και να συνομιλήσει με τον διευθυντή.

Έτσι, την Τετάρτη 17-1-2017  πέντε από τα επτά μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν το σχολείο της. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τον διευθυντή του σχολείου, διαπιστώθηκε πως η Γραμματέας του συλλόγου είχε ήδη ικανοποιηθεί πλήρως από τον διευθυντή της και πως όλο το θέμα τελικά αφορούσε την συμπεριφορά του διευθυντή προς το πρόσωπό της.

Φεύγοντας από τη συνάντηση, η γραμματέας του συλλόγου ήταν βαθύτατα ικανοποιημένη από την διαβεβαίωση του διευθυντή της πως δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί της. Η γραμματέας του συλλόγου και μέλος του ΠΑΜΕ, ήθελε τελικά μάλλον απλά να εκμαιεύσει από τον διευθυντή της, πως η  συμπάθεια στο πρόσωπο της δεν είχε αλλάξει παρόλο που θα έκανε χρήση της συνδικαλιστικής άδειας της. Στη συνέχεια απαίτησε από το ΔΣ να μην ασχοληθεί πλέον με το θέμα και να μην βγάλει καμιά ανακοίνωση. Φαίνεται πως θεωρεί η καταπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από τη διοίκηση (όπως η ίδια κατήγγειλε) είναι μια προσωπική υπόθεση, και το ΔΣ, αν και η ίδια το κάλεσε, δεν έπρεπε να ενημερώσει τα μέλη του με ανακοίνωση για το περιστατικό. 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Εάν μέλη του ΔΣ, ενεργοί συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ θεωρούν πως δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η συναδέφισσα, τη στιγμή μάλιστα που η  ίδια κάλεσε το ΔΣ στο σχολείο της , για να μην χαλάσει τη σχέση της με το διευθυντή της τότε τι μπορούμε να περιμένουμε από τους υπόλοιπους συναδέλφους; Εδώ να θυμίσουμε τις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ πριν από μερικές ημέρες  για τον συνδικαλιστικό νόμο και την «έφοδο» στο Υπουργείο Εργασίας !

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» , κατέθεσαν  ανακοίνωση προς ψήφιση στο ΔΣ για το θέμα, (που σας την επισυνάπτουμε κάντε κλικ εδώ) ,όπως συνηθίζεται, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τη δράση του Συλλόγου και για θέματα σημαντικά που προέκυψαν από τη συνάντηση. Η συναδέλφισσα και το ΠΑΜΕ όχι μόνο καταψήφισαν την ανακοίνωση αλλά τηλεφωνούσαν στα άλλα μέλη να μην την ψηφίσουν. Αντί για αυτό πρότειναν, υποκριτικά , ο σύλλογος να βγάλει μια γενικόλογη ανακοίνωση  για όλους τους διευθυντές μάλλον για να θολώσουν τα νερά! Μαζί με το ΠΑΜΕ ταυτίστηκε το μέλος των συσπειρώσεων και αναπληρωματικός αιρετός του ΠΥΣΠΕ, άλλα και ο ανεξάρτητος υποψήφιος. Βέβαια, δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τον αναπληρωματικό αιρετό του ΠΥΣΠΕ. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την αρνητική έκπληξή μας για τον ανεξάρτητο υποψήφιο που με την στάση του στήριξε αυτήν την απαράδεκτη τακτική.

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» καταγγέλλουν το μέλος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ για υποκρισία , για τον εμπαιγμό και εκμετάλλευση του Δ.Σ. καθώς και για την  προσπάθεια φίμωσης του και απόκρυψης του γεγονότος από τους συναδέλφους, με την σύμπραξη των Παρεμβάσεων και του ανεξάρτητου υποψηφίου . Από πότε  θέματα που άπτονται καταπάτησης εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων απεργίας και στάσης εργασίας ( σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την ίδια) και διαδραματίζονται σε σχολείο που υπηρετεί μέλος του ΔΣ πρέπει να αποκρύπτονται και να μην δημοσιοποιούνται μόνο και μόνο για να μην διαταραχθεί η σχέση του συνδικαλιστή με την διοίκηση του σχολείου;.

Καλούμε την παράταξη του ΠΑΜΕ να λάβει θέση. Την εκφράζει η συμπεριφορά του στελέχους του και μέλους του ΔΣ ;

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» θα είναι με ειλικρίνεια πάντα δίπλα στη συναδέλφισσα και στον συνάδελφο, ξεκάθαρα ,χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς ενδοιασμούς και υποκρισία.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη