Ανακοινώσεις Προοδευτικών Ρευμάτων

Επικαιρότητα

   

 

www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

6-03-2018

Πρόταση Προοδευτικών Ρευμάτων στο Δ.Σ. για την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

                                                        Η πρόταση έγινε απόφαση του Δ.Σ με  3  ψήφους

                                        υπέρ ( Προοδευτικά Ρεύματα 3 ) κατά ( ΠΑΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  3 )

Για την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Η θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης αποτελεί μια τεράστια επιτυχία του κλάδου μας και ιδιαίτερα της κοινωνίας.

Εξασφαλίζεται πλέον, δια Νόμου, η ισότιμη αντιμετώπιση προνηπίων και νηπίων και αναγνωρίζεται το δικαίωμα των πρώτων στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Η ψήφιση του άρθρου 33 αποτελεί την δικαίωση των διαχρονικών αγώνων του συνόλου των εκπαιδευτικών  και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πως ο κλάδος ,όταν σύσσωμος αγωνίζεται υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε αποδοχή των δικαίων αιτημάτων του .

Το ΔΣ του Συλλόγου και ολόκληρος ο κλάδος δεν εφησυχάζει , μέχρι να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την χώρα η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση . Βρισκόμαστε σε  αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι η κυβέρνηση να προβεί στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο .

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε την στάση των κομμάτων στην Βουλή κατά την ψήφιση του άρθρου 33 . Το ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου καταγγέλλει το κόμμα της ΝΔ , της ΔΗΣΥ , του Ποταμιού , της Εν. Κέντρου και του ΚΚΕ που καταψήφισαν την θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Η παιδεία δεν μπορεί να είναι πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης ή πεδίο  συνδιαλλαγής με τους τοπικούς δημάρχους και κομματάρχες .

Καλούμε τις παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ να λάβουν ξεκάθαρη θέση για την στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων .

Η θεσμοθέτηση της διετούς προσχολικής αγωγής είναι νίκη των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης , είναι νίκη της κοινωνίας .

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

   

                                

 

Ο καιρός