10-11-2018

Ευχαριστίες και δεσμεύσεις για την εμπιστοσύνη σας μετά  το νικηφόρο αποτέλεσμα στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τη δική σας εμπιστοσύνη, αποδοχή και ψήφο, «Τα Προοδευτικά Ρεύματα –Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί και Ανένταχτοι Συνάδελφοι», εξέλεξαν αιρετό, τον Πούλο Άγγελο και τον  Ρούπα Ιωάννη. Σας καταθέσαμε την πρότασή μας, την οποία στηρίξατε, ώστε ο αιρετός να είναι χρήσιμος και να προσφέρει στους Συναδέλφους, να πορεύεται ενωτικά, με διάλογο, συνθέτοντας τις απόψεις και αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Για εμάς, όπως σας δηλώσαμε και πριν τις εκλογές, δεν υπάρχουν σύμμαχοι και αντίπαλοι παρά μόνο Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι που απαιτούν από τον αιρετό να προσπαθεί καθημερινά και να αγωνίζεται, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, εκπροσωπώντας ΟΛΟΥΣ τους Εκπαιδευτικούς και μόνο και όχι κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές στρατηγικές. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών είναι κοινά για όλους μας και μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, ενότητα, ειλικρίνεια, σύνθεση και με την από κοινού προσπάθεια όλων, με σεβασμό του ενός προς τον άλλο, χωρίς παραγοντισμούς, αλαζονείες και ηγεμονισμούς, στη βάση της δημιουργίας μιας νέας προοπτικής για το ρόλο του αιρετού, της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών στο θεσμό της εκπροσώπησης, της ανατροπής και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών.

Με ενότητα και δύναμη θα υπερασπιστούμε και θα αγωνιστούμε γι’ αυτά που αξίζει να παλέψουμε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες : για δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε τη θέση του αιρετού και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων όσων έχουμε σχεδιάσει και δεσμευτεί, όλων όσων πρέπει να αλλάξουν, για να πάμε μπροστά.

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας, για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Τώρα ξεκινάμε. Έχουμε να κάνουμε πολλά και θα τα πετύχουμε όλοι μαζί με συνεργασία, καθαρές θέσεις και διεκδικήσεις στη βάση των θέσεών μας.

Οι εκλογές τελείωσαν, τα ζητήματα είναι μπροστά μας. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλους τους αιρετούς που εκλέχτηκαν, για το καλό της εκπαίδευσης, για το καλό όλων μας.

Προοδευτικά Ρεύματα - Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί

και ανένταχτοι συνάδελφοι