Σήμερα 23-2-2017 κατατέθηκε η παρακάτω ένσταση από τους Σεχίδη Σάββα και Βερέτσο Κώστα  προς το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής για την αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων καθώς και αίτηση χορήγησης των πρακτικών της συγκεκριμμένης συνεδρίασης του Συμβουλίου

 

Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»

                                                                                                                        22 Φεβρουαρίου 2017

                       

ΠΡΟΣ :

Το   Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Κοινοποίηση :

Υπουργείο Παιδείας

Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

ΔΟΕ

Μέλη του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Μ.Μ.Ε.

Ε Ν Σ Τ Α Σ Η

Παρακαλούμε να εξετάσετε την ένστασή μας, ως μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, νόμιμων εκπροσώπων της  της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» σχετικά με  την πρόταση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Δ/νσης , διότι :

-          Η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων αποτελεί εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, αφού αφορά υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις), οι οποίες επηρεάζουν τη ζωή των συναδέλφων και των οικογενειών τους ίσως και για όλο τον εργασιακό τους βίο.

-          Όπως προκύπτει από την απόφαση –πρόταση του ΠΥΣΠΕ δεν τηρήθηκαν τα ίδια κριτήρια για την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες αδικίες και ανισότητες σχετικά με τη μοριοδότηση σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων μας.

-          Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως οι «…απομακρυσμένες» Αχαρνές (ξεχωριστή περιοχή μετάθεσης Β Ανατολικής Αττικής) μοριοδοτούνται με τρία και τέσσερα μόρια, περισσότερα δηλαδή και από το Κάτω Σούλι (3), ενώ τα Καλύβια να μοριοδοτούνται με τρία μόρια αν και με μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τη Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής σε σχέση με τη Νέα Μάκρη που παίρνει δύο. Και ενώ τα Ειδικά σχολεία όλης της Διεύθυνσης παίρνουν παραπάνω μόρια από τις σχολικές μονάδες της ίδιας περιοχής αυτό δεν ισχύει για τα Ειδικά της περιοχής μας (Π.Ν.Α Ραφήνας και Παμμακάριστο). Άλλο τρανταχτό παράδειγμα και το Πικέρμι όπου με την νέα πρόταση για μοριοδότηση υποβαθμίζεται  από Β σε Α  ενώ αντίθετα το Κορωπί ( υπάρχει και σταθμός Μετρό!) με τα ίδια ακριβώς χιλιόμετρα από τη διεύθυνση   αναβαθμίζεται και πάει από Α σε Β.

Παρακαλούμε για συνολική επανεξέταση της απόφασής σας επιφυλασσόμενοι κάθε άλλου δικαιώματός μας.

Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»

Σχετικά

Πρόταση – πρόκληση του ΠΥΣΠΕ ανατολικής Αττικής – με τη συμμετοχή των αιρετών –  για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που δημιουργεί κατάφορες αδικίες στους συναδέλφους του Συλλόγου Δελμούζου για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες

Η πρόταση του ΠΥΣΠΕ

Η πρόταση των Προοδευτικών Ρευμάτων