Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

21-2-2017

Πρόταση – πρόκληση του ΠΥΣΠΕ ανατολικής Αττικής – με τη συμμετοχή των αιρετών –  για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που δημιουργεί κατάφορες αδικίες στους συναδέλφους του Συλλόγου Δελμούζου για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ( τρία διορισμένα + δύο εκλεγμένα) για τον εμπαιγμό και τη συνδιαλλαγή σχετικά με τη αναμομοριοδότηση  των σχολικών μονάδων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από πολλά χρόνια και αλλεπάλληλες πιέσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα το υπουργείο Παιδείας εδέησε να προχωρήσει στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς όμως για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» η αναμοριοδότηση μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχε με ευθύνη και των παρατάξεων του συλλόγου μας αλλά και των αιρετών του ΠΥΣΠΕ που εκλέγονται από την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και τις Παρεμβάσεις Ανταρσύα).

Συγκεκριμένα, αρχές Φεβρουαρίου, τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» απευθύνθηκαν με συγκεκριμένη πρόταση (την οποία σας επισυνάπτουμε) προς τις υπόλοιπες παρατάξεις του Συλλόγου ως βάση συζήτησης για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινής πρότασης προς το ΠΥΣΠΕ με κριτήρια την απόσταση αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες των σχολικών μονάδων ευθύνης μας. Η πρόταση δεν ψηφίστηκε και οι παρατάξεις κατέθεσαν δική τους πρόταση- που η κάθε μια  περιείχε μόνο πολιτικό σκεπτικό -και έτσι καμιά απόφαση δεν πάρθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν όμως συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί  που ανήκουν σ αυτές τις παρατάξεις  όχι μόνο πήραν κανονικά μέρος -άραγε ποια συλλογική θέση υπερασπίστηκαν;- αλλά υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης μιας και από ότι φαίνεται την είχαν συνδιαμορφώσει από κοινού σε όφελος βέβαια των περιοχών που εκλέγονται (Αχαρνές- Κορωπί). Έτσι βλέπουμε περιοχές όπως οι «…απομακρυσμένες» Αχαρνές να μοριοδοτούνται με τρία και τέσσερα μόρια περισσότερα δηλαδή και από το Κάτω Σούλι (3), ενώ τα Καλύβια να μοριοδοτούνται με τρία μόρια αν και με μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τη Διεύθυνση Αν. Αττικής σε σχέση με τη Νέα Μάκρη που παίρνει δύο. Και ενώ τα Ειδικά σχολεία όλης της Διεύθυνσης παίρνουν παραπάνω μόρια από τις σχολικές μονάδες της ίδιας περιοχής αυτό δεν ισχύει για τα Ειδικά της περιοχής μας (Π.Ν.Α Ραφήνας και Παμμακάριστο). Τρανταχτό παράδειγμα και το Πικέρμι όπου με την νέα πρόταση για μοριοδότηση υποβαθμίζεται  από Β σε Α  ενώ αντίθετα το Κορωπί με τα ίδια ακριβώς χιλιόμετρα από τη διεύθυνση  αναβαθμίζεται και πάει από Α σε Β. Προφανώς για τη διοίκηση και τους αιρετούς μας οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας είναι παιδιά ενός κατώτατου θεού.

Έκπληξη, βέβαια, προκαλεί και η στάση των αναπληρωτών αιρετών, που είναι και οι δύο εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας ( Ευαγγέλου- Κανδηλώρος), οι οποίοι στο Δ.Σ. ισχυρίζονταν ότι δεν παίρνουν θέση μιας και δε συμμετέχουν στην κατ’ ευφημισμό συν-διαμόρφωση της πρότασης, αφού τελικά την απόφαση θα την πάρει η Διοίκηση, και από την άλλη οι παρατάξεις τους –και οι ίδιοι προσωπικά- όχι μόνο να παίρνουν μέρος αλλά συμμετέχουν και σε ένα πρωτοφανή ενδοτισμό χωρίς προηγούμενο.

Συνάδελφοι του συλλόγου Αλ. Δελμούζος δεν έχουμε τίποτε με τους συναδέλφους των άλλων Συλλόγων της περιοχής μας και καλώς έγινε η αναμοριοδότηση προς τα πάνω, εκπλησσόμαστε όμως και αγανακτούμε, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μας, γιατί αυτό δεν έγινε και για τη δική μας περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τη στάση των αιρετών αλλά και των παρατάξεων που ανήκουν μιας και αποστολή τους είναι να εκπροσωπούν δίκαια και ισότιμα όλους τους συναδέλφους. Από τη διοίκηση δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Καλούμε τη Διεύθυνση της ανατολικής Αττικής να αναθεωρήσει και να αλλάξει την απόφαση της για την αναμοριοδοτηση των σχολικών μονάδων η οποία αδικεί κατάφορα τους συναδέλφους που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες μέσα στα όρια του συλλόγου Δελμούζου σε σχέση με τους όμορους Συλλόγους και κυρίως τους νέους συναδέλφους.

Σχετικά

Η πρόταση του ΠΥΣΠΕ

Η πρόταση των Προοδευτικών Ρευμάτων

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη