Συναδέλφισσες συνάδελφοι ,

Οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες αποτελούν το πλέον ευάλωτο κομμάτι των εκπαιδευτικών με την πολιτεία να τους αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας ! Δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση πως ούτε να αρρωστήσουν έχουν δικαίωμα , αλλά ούτε και να κάνουν παιδιά ! Το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων μας αναπληρωτών   είναι καταδικαστέο από το σύνολο των μαχόμενων εκπαιδευτικών .

Στο επίπεδο της σχολικής μονάδας είναι ξεκάθαρο πως οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απόλυτα ισότιμοι με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ως προς τα εργασιακά δικαιώματα τους ! Συγκεκριμένα δεν μπορεί να γίνονται αποδέκτες σε καμία περίπτωση συμπεριφορές που κατατάσσουν τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων σε κατηγορίες, ανάλογα με την εργασιακή τους σχέση .

Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης υποχρεούνται να κάνουν εφημερία αποκλειστικά όταν την προηγούμενη διδακτική ώρα βρίσκονται με τον / την μαθητή / μαθήτρια τους . Όταν βρίσκονται σε κενό δεν είναι δυνατόν να κάνουν εξατομικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα στο διάλειμμα που ακολουθεί ! Το ίδιο καθεστώς ισχύει και στην περίπτωση που το κενό τους βρίσκεται στην τελευταία ώρα του υποχρεωτικού προγράμματος !

Το σύνολο των μελών του συλλόγου διδασκόντων αναλογικά με τα χρόνια υπηρεσίας του, πρέπει να τυγχάνει ακριβώς της ίδιας αντιμετώπισης ως προς τα εργασιακά του δικαιώματα .

Η ΔΟΕ με βάσει τις γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας της παρέχει πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών ! Το κάθε μέλος του συλλόγου διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας αποτελεί τον θεματοφύλακα των εργασιακών μας δικαιωμάτων !

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας πως θα παρατηρούμε στενά το θέμα και θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που υφίσταται εργασιακή διάκριση !

 

  •                               Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr