Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μόνιμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εύρεσης κατοικίας , ειδικά στις τουριστικές περιοχές , αλλά και στα αστικά κέντρα εξαιτίας των υψηλών ενοικίων .

Η αδιαφορία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι εξοργιστική . Η μόνη λύση είναι η ανεύρεση κατοικιών με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε λογικές τιμές για τους εκπαιδευτικούς ή η χορήγηση επιδόματος ενοικίου από το κράτος ή τους δήμους.

Απαιτούμε από τους δήμους να υιοθετήσουν μια από τις παραπάνω λύσεις για τους εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν τον Σεπτέμβρη στα σχολεία μας. Μια ακόμα λύση προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κινητοποίηση των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων .

Παράλληλα στην περιοχή μας, η παράταξη των « Προοδευτικών Ρευμάτων », δια μέσω του ΔΣ του συλλόγου « Αλέξανδρος Δελμούζος» θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας, για να παραχωρηθούν προς χρήση των εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, οι οικίσκοι των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα έναντι χαμηλού ενοικίου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων Η χρήση αυτή θα μπορούσε να γίνει για ολόκληρη τη σχολική χρονιά ( από 1/9 έως 21/6) , αν το επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί ή για το χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί μόνιμη κατοικία . Η χρήση των οικίσκων από τους εκπαιδευτικούς δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την λειτουργία της κατασκήνωσης τους θερινούς μήνες .

Τα μέλη της παράταξης των « Προοδευτικών Ρευμάτων » θα καταθέσουν πρόταση στο ΔΣ του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» , ώστε έγκαιρα ο σύλλογος σε συνεργασία με τη διεύθυνση Π.Ε Ανατολικής Αττικής να εκκινήσουν τις διαδικασίες και τον Σεπτέμβρη οι συνάδελφοι μας και οι συναδέλφισσες μας να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να βρουν κατοικία σε λογική τιμή .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας  

 

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr