Συνάδελφοι ,

Η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, φιλοδοξεί να αρχίσει άμεσα η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4823.

Θεωρούμε πως αυτή η τροπολογία έχει ξεκάθαρα στόχευση να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην εκπαιδευτική κοινότητα , την ίδια ακριβώς που έχουν και οι αυθαίρετες ανακλήσεις μονιμοποιήσεων δοκιμών εκπαιδευτικών που έχουν προχωρήσει πολλοί διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη την χώρα .

Στην κυβερνητική πρόκληση , πρέπει ο κλάδος να δώσει δυναμική απάντηση . Κανένας εφησυχασμός ! Ο νόμος 4823 βρίσκεται σε ισχύ εδώ και δυο χρόνια και το σύνολο των αποφάσεων του υπουργείου παιδείας κινείται αυστηρά στο πλαίσιο του !

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως οι διευθυντές σχολικών μονάδων και οι σύμβουλοι που βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής , θα αναλάβουν καθήκοντα που περιγράφονται από τον ν. 4823 δηλαδή τα καθήκοντα επιθεωρητή / αξιολογητή και μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης της σχολικής μονάδας.

Η ατομική αξιολόγηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση !

Καλούμε τους ΣΕΠΕ σε όλη την χώρα μα προγραμματίσουν έκτακτες ΓΣ.

Μας προβληματίζει έντονα η αδράνεια που έχει δείξει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ απέναντι στην ατομική αξιολόγηση . Αποτελεί πρόκληση πως η πρώτη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ μετά την κατάθεση της κυβερνητικής τροπολογίας αναφέρεται σε ενστάσεις υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων και την δικαίωση τους … δηλαδή σε αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη ατομική αξιολόγηση !

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα , πριν τις εκλογές μας απειλεί και μας στέλνει στα σχολεία επιθεωρητές και μας τάζει αυξήσεις για μετά τις εκλογές , οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο με τον αγώνα μας και στην κάλπη με την ψήφο μας .

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr