Σχετικά με την ενημέρωση των πρόσφατα «εκλεγμένων αιρετών», που προγραμμάτισαν και πραγματοποίησαν στις 16 Ιανουαρίου οι πλειοψηφούσες παρατάξεις στη ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ) στα «μαγευτικά Γιάννενα», τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών έχουν να καταθέσουν μερικές απορίες και ερωτήσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε, ούτε και να ασχοληθούν μαζί μας οι κυρίαρχες παρατάξεις, αλλά δεν μπορούμε και να σιωπούμε μπροστά στην κανονικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν αδιαφορώντας για ότι συμβαίνει στον κλάδο και γενικότερα στην κοινωνία.

Οι ηλεκτρονικοί αιρετοί μας γιατί έπρεπε να συναντηθούν δια ζώσης για να ενημερωθούν για τα νέα καθήκοντά τους;

Αφού οι ίδιοι, αλλά και οι παρατάξεις τους που συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές, θεωρούν ότι η εποχή έχει αλλάξει και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, γιατί δεν το έκαναν πράξη παρά προτίμησαν να συναντηθούν δια ζώσης;

Το κόστος της όλης ενημέρωσης ποιο ήταν; Πληρώθηκε από τις συνδρομές όλων των συναδέλφων από το ταμείο της ΔΟΕ;

Πόσο νόμιμο αλλά κυρίως ηθικό είναι να ξοδεύονται τα χρήματα από τις συνδρομές των συναδέλφων, όταν το 70% αυτών στην καλύτερη περίπτωση, γύρισαν την πλάτη στην πρόσκληση των παρατάξεων για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές κάλπες, για ένα τέτοιο σκοπό; Όταν μάλιστα δύο παρατάξεις (ΑΣΕ και Παρεμβάσεις) που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΟΕ είχαν ξεκάθαρη θέση ενάντια στη συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές και απείχαν.

Σε μια εποχή, που οι εκπαιδευτικοί απεργούν για να κερδίσουν κάποια μικρή αύξηση στους πενιχρούς μισθούς τους, κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις να αποφασίζουν να ξοδεύονται αρκετά χρήματα με πρόσχημα την ενημέρωση των αιρετών για τη νομιμοποίηση τους στα μάτια των εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων των «εκλεγμένων» που θα πρέπει να εξηγήσουν τη στάση τους στους συναδέλφους.

Απογοητευόμαστε για το συνδικαλιστικό μέλλον του κλάδου παρακολουθώντας τη χλιαρή αντίδραση των παρατάξεων ΑΣΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ από τις οποίες οι συνάδελφοι θα περίμεναν, μιας και συμμετέχουν στο Δ.Σ της ΔΟΕ, κάποια διεξοδικότερη ενημέρωση και όχι μόνο μια ακόμα ανακοίνωση για τους αιρετούς (Παρεμβάσεις) ή μια τοποθέτηση από μέλος του ΔΣ στα Γιάννενα(ΑΣΕ) .

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη