Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τους νέους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα από το 2035.

Συγκεκριμένα, με 340 ψήφους «υπέρ», 279 «κατά» και 21 αποχές οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο σχετικά με τα αναθεωρημένα πρότυπα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα νέα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για το κλίμα, το πακέτο «Fit for 55».

Η νέα νομοθεσία καθορίζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να μηδενιστούν από το 2035 οι εκπομπές CO2 που εκπέμπουν τα καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που πωλούνται από τότε.

Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές αυτές κατά 100% σε σύγκριση με το 2021, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα οχήματα που παράγονται και πωλούνται από τότε.

Οι νέοι κανόνες θεσπίζουν επίσης ενδιάμεσους στόχους μείωσης των εκπομπών για το 2030: 55% για τα αυτοκίνητα και 50% για τα ημιφορτηγά.

Μετά την τελική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, το κείμενο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί επίσημα και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προτού δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

«Αυτός ο κανονισμός ενθαρρύνει την παραγωγή οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ρύπων. Περιλαμβάνει μια φιλόδοξη αναθεώρηση των στόχων για το 2030 και έναν στόχο μηδενικών εκπομπών για το 2035, ο οποίος είναι κρίσιμος για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050. Αυτοί οι στόχοι δημιουργούν σαφήνεια για την αυτοκινητοβιομηχανία και τονώνουν την καινοτομία και τις επενδύσεις για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η αγορά και η οδήγηση αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων θα γίνει φθηνότερη για τους καταναλωτές και μια αγορά μεταχειρισμένων θα αναδυθεί πιο γρήγορα. Κάνει τη βιώσιμη οδήγηση προσβάσιμη σε όλους», δήλωσε ο εισηγητής, Ολλανδός ευρωβουλευτής Γιαν Χούιτεμα.