Ο τραυματισμένος γονιός βρήκε, αιμόφυρτος, καταφύγιο στο σχολικό προαύλιο

0

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα έξω από δημοτικό σχολείο.

Ο ξυλοδαρμός προκλήθηκε από δύο άνδρες σε βάρος ενός γονέα, που μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο δημοτικό σχολείο. Συγκεκριμένα, στην οδό Ακρίτα λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, περαστικοί και μαθητές είδαν δυο άνδρες να ανοίγουν την πόρτα ενός σταματημένου αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, τους είδαν να επιτίθενται με αγριότητα σε βάρος ενός γονιού.

Λόγω του ξυλοδαρμού, ο τραυματισμένος γονιός άφησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τα χειρότερα και τελικά βρήκε καταφύγιο στο προαύλιο του σχολείου. Να σημειωθεί πως όταν έφτασε μέσα στο σχολείο ο γονιός ήταν ήδη αιμόφυρτος.

Ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν προσπάθησε σε έξαλλη κατάσταση να τον ακολουθήσει μέσα στο σχολείο, ωστόσο τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή άλλοι γονείς που βρέθηκαν εκεί και συνέχισε από τα κάγκελα τις απειλές.

ADVERTISEMENT

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο οι δύο άνδρες που προκάλεσαν το επεισόδιο του ξυλοδαρμού είχαν φύγει, ενώ ο τραυματισμένος γονιός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταθέσει μέσω του δικηγόρου του, μήνυση εις βάρος των ατόμων που τον ξυλοκόπησαν. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των δυο ανδρών που του επιτέθηκαν είναι επίσης γονέας μαθητή. Την περασμένη Παρασκευή οι δυο τους συζητούσαν ήρεμα αναφορικά με περιστατικά που είχαν συμβεί στο δημοτικό σχολείο.

Για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι γροθιές, απειλές και βωμολοχίες δεν χωρούν στον χώρο του σχολείου. Περισσότερο σε ζούγκλα προσομοιάζουν παρά σε οργανωμένη κοινωνία. Τονίζεται επίσης πως «καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα».