Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Θεανώ Φωτίου, η οποία αφορά την πυροπροστασία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι στις 3 τα ξημερώματα κατατέθηκε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που δίνει τη δυνατότητα στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς να μη συμμορφώνονται με τον υφιστάμενο Κανονισμό Πυροπροστασίας έως τον Απρίλιο του 2024. 

Όπως επισημαίνει: «Ο κ. Χρυσοχοϊδης που σε νομοσχέδιό του  εισήχθη η τοπολογία; Ή η κα Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που εξάλλου, είναι υπεύθυνη και για την έλλειψη πυρασφάλειας στους ιδιωτικούς σταθμούς; Ξέρουν οι γονείς που στέλνουν τα βρέφη και τα νήπιά τους σε σταθμούς για την επαίσχυντη τροπολογία και τη γενικότερη  αδιανόητη αδιαφορία για την εξασφάλιση της υγείας και της ζωής των παιδιών τους;»

Η ανακοίνωση της Θεανώς Φωτίου

Η κυβέρνηση σήμερα έφερε στη Βουλή μια διάταξη άκρως επικίνδυνη. Ενώ είδαμε χτες τις φωτιές να μπαίνουν στις πόλεις, με μια τροπολογία που κατατέθηκε στις 3 τα ξημερώματα, εισάγεται μια διάταξη που  εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια βρεφών και νηπίων.

Επιτρέπεται και πάλι έως τον Απρίλιο του 2024, να μη συμμορφώνονται οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί με τον υφιστάμενο Κανονισμό Πυροπροστασίας που έφτιαξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.  Ήδη, δε, από τον Φεβρουάριο του 2023, με ΚΥΑ της κας Μιχαηλίδου και του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά, ακυρώθηκε τελείως η υποχρέωση των παλιών ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας, παρά τις ενστάσεις και όσων ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών είχαν ήδη προσαρμοστεί.

Είναι δυνατόν να παίζει η κυβέρνηση με την ασφάλεια μικρών παιδιών; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν ο,τιδήποτε συμβεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024 σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό; Ο κ. Χρυσοχοϊδης που σε νομοσχέδιό του  εισήχθη η τοπολογία; Ή η κα Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που εξάλλου, είναι υπεύθυνη και για την έλλειψη πυρασφάλειας στους ιδιωτικούς σταθμούς; Ξέρουν οι γονείς που στέλνουν τα βρέφη και τα νήπιά τους σε σταθμούς για την επαίσχυντη τροπολογία και τη γενικότερη  αδιανόητη αδιαφορία για την εξασφάλιση της υγείας και της ζωής των παιδιών τους;