Στις περισσότερες κοινωνίες η εύρεση ενός σπιτιού από εκπαιδευτικούς φαντάζει πολυτέλεια, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με τα πανάκριβα ενοίκια

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πού να μείνουν σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ο Δήμος Πάρου και ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος προέβλεψε για τη στέγαση των εκπαιδευτικών. Στις περισσότερες κοινωνίες η εύρεση ενός σπιτιού από εκπαιδευτικούς φαντάζει πολυτέλεια, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με τα πανάκριβα ενοίκια.

Βέβαια πολλά μπράβο αξίζουν και στην Ένωση Γονέων Πάρου και στο Σύλλογο Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου “Παναγιώτης Καλλιέρος” .

Ο Δήμαρχος Πάρου κος Κωβαίος, εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την εξέλιξη του θέματος και την βοήθεια που προσφέρει τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος Πάρου.

”Με μεγάλη χαρά διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου με την οποία ενημέρωσε για τη στήριξη νεοδιόριστων και αναπληρωτών καθηγητών στο κρίσιμο τομέα της στέγασης.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής η αρωγή στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στο φιλόξενο νησί μας. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Πάρου έχει παραχωρήσει στην ΕΛΜΕ, δωρεάν δωμάτια στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες, δωμάτια που η ΕΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενούν καθηγητής κυλιόμενα από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, με προσωπική μου παρέμβαση σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων, η ΕΛΜΕ έχει εξασφαλίσει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τα μέλη της σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και το μέλλον μας θα είναι καλύτερο αν τα παιδιά μας μορφωθούν και ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Είμαστε, λοιπόν, δίπλα στους δασκάλους και τους καθηγητές τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Καλή και ευλογημένη εκπαιδευτική χρονιά!”