2/3/2020

Τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί , όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δέχτηκαν μια βάναυση επίθεση από τις κυβερνητικές πολιτικές με αποτέλεσμα την συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την μείωση των μισθών τους .

Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα , είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες χωρίς ντροπή εφάρμοσαν τις αντεργατικές πολιτικές , οι οποίες υπαγορεύονται από το Δ.Ν.Τ , τον Ο.Ο.Σ.Α και την ΕΕ . Το μεγαλύτερο κύμα αυτής της βάναυσης επίθεσης δέχτηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εργαζόμενες μητέρες , οι γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ , οι έγκυες γυναίκες και οι εργαζόμενοι με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα .

Στην εκπαίδευση καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αδικίας που υφίστανται οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας , οι οποίοι , για το κράτος είναι εργαζόμενοι β κατηγορίας , στους οποίους στερείται το δικαίωμα να αρρωστήσουν και ειδικότερα για τις αναπληρώτριες το κράτος εφευρίσκει κάθε είδους εμπόδιο για να τις αποτρέψει από το να γίνουν μητέρες !

Τρανό παράδειγμα η κατάσταση που βρίσκονται , σε αυτές τις έκτακτες ώρες , οι έγκυες αναπληρώτριες , οι οποίες είναι αναγκασμένες να δουλεύουν σε χώρους υψηλού κινδύνου για την μετάδοση ιώσεων .

Αγωνιζόμαστε :

Για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο .

Απόλυτη εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων . Οι αναπληρωτές δεν ειναι εργαζόμενοι β κατηγορίας .

Δίκτυο αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υποδομών για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών.

Μειωμένο ωράριο εργασίας για γονείς με παιδιά ΑμΕΑ, χωρίς περικοπές των αποδοχών τους.

Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.

Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.

Κάλυψη από το κράτος όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και του τοκετού.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη