16/9/2019

Απάντηση στις Παρεμβάσεις με αφορμή την τελευταία ανακοίνωσή τους για τους αιρετούς

Η παράταξη των Παρεμβάσεων της Ανατολικής Αττικής, που συνεχίζει να παρουσιάζεται ως δήθεν ανεξάρτητη, αν και τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη της ήταν υποψήφια με το κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στις τελευταίες Βουλευτικές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, εξέδωσε ανακοίνωση για τη λειτουργία των αιρετών μας στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Μια ανακοίνωση χωρίς αρχή και τέλος που με δυσκολία διαβάζει κανείς και που στόχο έχει να καλύψει τα κομματικά – παραταξιακά και προσωπικά αδιέξοδα τους, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συναδέλφων αναπληρωτών. Προμετωπίδα αυτής της προσπάθειάς τους το «Συντονιστικό Αναπληρωτών» που προσπαθεί να εγκλωβίσει του ανυποψίαστους συναδέλφους με τις δήθεν ανεξάρτητες αγωνιστικές κορώνες. Ενός «Συντονιστικού» που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όργανο των Παρεμβάσεων και κατά συνέπεια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τις  πρακτικές αυτές οδηγούν συνειδητά τους συναδέλφους στην πολυδιάσπαση εξυπηρετώντας έτσι τα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντά τους και εξασφαλίζοντας την εναλλαγή των ίδιων προσώπων σε συνδικαλιστικές θέσεις εκτός τάξης.

Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, αν και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής από όλες τις παρατάξεις και τα Δ.Σ. ήταν παρόντα δίπλα στους συναδέλφους μας για να τους υποδεχθούν, οι Παρεμβάσεις έδιναν προτεραιότητα στις ανάγκες της Παράταξης τους. Οι Παρεμβάσεις και το Συντονιστικό ήταν οι μοναδικοί από όλους που τοποθέτησαν τραπεζάκι και αφίσες τους λειτουργώντας ακόμη κι αυτή τη στιγμή προς παραταξιακό όφελος. Επιπλέον όπως ήδη καταγγείλαμε παραπληροφορούσαν τους συναδέλφους μέσω διαδικτύου ότι τα κενά παράλληλης δόθηκαν κατόπιν ενεργειών τους και μόνο. Δυστυχώς γι΄ αυτούς οι περισσότεροι συνάδελφοι αναπληρωτές εργάζονται αρκετά χρόνια στην περιοχή μας και γνωρίσουν πολύ καλά τις πρακτικές τους.

Κάποιοι δείχνουν πως δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει ότι οι συνάδελφοι έχουν βάλει την παράταξή τους αλλά και τους ίδιους στο περιθώριο. Παρόλα αυτά για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια, για το διάστημα που ήταν αιρετοί, σήμερα λειτουργούν σε κάθε ευκαιρία ως τοποτηρητές όλης της Ανατολικής Αττικής και τιμητές των πάντων παραπληροφορώντας τους συναδέλφους.

Σε όσα, επί της ουσίας, με ανευθυνότητα καταγγέλλουν, σύμφωνα με την πάγια συνήθεια τους,  έχουν ήδη πάρει τις απαντήσεις τους τόσο με την ψήφο των συναδέλφων για τη θητεία τους στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής τα προηγούμενα χρόνια, όσο και μέσα από τα ενημερωτικά των αιρετών. Μάλιστα η ταχύτητα και συχνότητα της ενημέρωσης, από την πλευρά των αιρετών, τους ενοχλεί όπως αναφέρουν ξεκάθαρα. Είμαστε βέβαιοι ότι τους ενοχλεί και η υπεύθυνη στάση των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ έχοντας, σύμφωνα με τις αρχές μας, ως πρωταρχικές αξίες την ισότητα, τη νομιμότητα, την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάδελφο.