Σάββας Σεχίδης

Σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

(ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

4-12-2017

Σε σχέση με το μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. «Συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα», πριν προχωρήσουμε στην ψηφοφορία με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου μας και ως Σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, τα «Προοδευτικά Ρεύματα»,  θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» από τη στιγμή της ίδρυσής τους διεκδικούν και αγωνίζονται ώστε ο Σύλλογος μας να είναι ακηδεμόνευτος και ανεξάρτητος που θα εκπροσωπεί και θα υπηρετεί πραγματικά τους εργαζόμενους  και όχι τα συμφέροντα κομμάτων και προσώπων. Τη διακήρυξη αυτή γνωστοποίησαν στους συναδέλφους και στις τελευταίες εκλογές, όπως και στις προηγούμενες, η οποία επικυρώθηκε με την ψήφο τους, αναδεικνύοντας μας για άλλη μια φορά πρώτη δύναμη στο Σύλλογο μας και αυξάνοντας τα ποσοστά μας κατά 10,17%, κάτι που μας χάρισε μια επιπλέον έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ, τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» πιστά και σταθερά στις απόψεις τους για μια δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία του Συλλόγου, και μετά την πρόσφατη, ξεκάθαρη τοποθέτηση των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και τις προηγούμενες  τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ., προφορικές και γραπτές για δήθεν αυθαίρετες «αριστερές πλειοψηφίες», προτείνουν τη συγκρότηση  διαπαραταξιακού Προεδρείου  με την ενεργή συμμετοχή και στήριξη όλων των παρατάξεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Βασική προϋπόθεση, όμως, για μια τέτοια συνεργασία είναι πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» είναι αυτοτελές, ανεξάρτητο, πρωτοβάθμιο συνδικάτο. Με την έννοια αυτή, δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να γίνει φέουδο κανενός. Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε την αυτονομία και την αξιοπιστία του Συλλόγου μας. Δυστυχώς, όμως, την τελευταία διετία, είδαμε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και των παρατάξεών τους και όχι ως εκπρόσωποι των συναδέλφων τους.

Με  αυτά τα χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τις παρακάτω αρχές καλούμε τις παρατάξεις και τον ανεξάρτητο  που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας  να καταθέσουν γραπτώς και τις δικές τους απόψεις για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας για τη διετία 2017-19  με στόχο:

1.      Ένα Δ.Σ. που θα είναι απέναντι όχι μόνο στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές της όποιας κυβέρνησης (και των κομμάτων) αλλά και στις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες και τις σκοπιμότητες της ΔΟΕ, η οποία αποτελεί σε πολλές από τις λειτουργίες της πιστό «αντίγραφο» του πολιτικού και κομματικού κατεστημένου που εκπροσωπεί. Θα είναι επίσης απολύτως απέναντι σε οποιαδήποτε άδικη, παράτυπη και αντισυναδελφική απόφαση και λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και όσων στηρίζουν ή καλύπτουν τις αποφάσεις αυτές, και δε θα περιχαρακώνεται πίσω από πρόσωπα ή παρατάξεις που αναφέρονται σε αυτές με σκοπό να τις καλύψουν.

2.      Να προστατέψουμε τον Σύλλογο μας από τις κομματικές και παραταξιακές παρεμβάσεις. Να μην επιτρέψουμε με την ψήφο μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ή με την σιωπή μας, ο Σύλλογος μας που αριθμεί περίπου 1000 συναδέλφους, προερχόμενους από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να προσκολληθεί στο άρμα συγκεκριμένων κομμάτων ή παρατάξεων.

3.      Ο Σύλλογος μας να έχει τη δική του φωνή, τον δικό του γραπτό λόγο και να μην επιτραπεί να γίνει «η  κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλένονται κομματικές ανακοινώσεις.

4.      Ένα Δ.Σ. που θα στηρίζει την ενότητα, τις δράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου και του κλάδου, χωρίς διασπαστικές δράσεις και συγκεντρώσεις.

Σάββας Σεχίδης

Σύμβουλος που πλειοψήφησε

από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό

των Προοδευτικών Ρευμάτων