Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής οφείλει να δεχθεί αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, για τους νεοδιόριστους συναδέλφους της ειδικής αγωγής.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα του συλλόγου  εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» καλούν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να σταθεί στο ύψος της αποστολής της και να σεβαστεί την αγωνία των νεοδιόριστων συναδέλφων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής , ως προς το δικαίωμα τους να μπορούν να αιτηθούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ . Το δικαίωμα των συναδέλφων είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε διαφορετική ερμηνεία του νόμου είναι αυθαίρετη και αντισυναδελφική .

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής φέτος , χωρίς καμία μέριμνα και ενίσχυση από το υπουργείο , εργάστηκαν στο σύνολο της σχολικής χρονιάς δια ζώσης , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους . Η επιβράβευση τους ήταν , η παράταση και για αυτούς του σχολικού έτους .

Επιπλέον σε συγκεκριμένο σχολείο ειδικής αγωγής , που δεν ανήκει στον σύλλογο μας , αλλά βρίσκεται εντός των ορίων του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής παρατηρήθηκαν πολλές διαμαρτυρίες από σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων για συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές του Διευθυντή του . Διαμαρτυρίες που έφθασαν στο σημείο γραπτών καταγγελιών στην Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής .

Καλούμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους της ειδικής αγωγής , που επιθυμούν -ειδικά από το προαναφερθέν σχολείο - να κάνουν αίτηση απόσπασης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής . Καλούμε τη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής , να σταθεί στο πλευρό των νεοδιόριστων συναδέλφων και να τους επιτρέψει να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα τους της απόσπασης , δίνοντας τους παράλληλα περίοδο παράτασης κατάθεσης των αιτήσεων τους .

Ενότητα ~ Αλληλεγγύη ~ Αγώνας