ΤαΠροοδευτικά Ρεύματα εκπαιδευτικών  καλούν  τα  μέλη του συλλόγου μας να γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές παρωδία  της Κεραμέως .

Η υπουργός του παγουρίνο και της μάσκας- αερόστατο αποφάσισε και διέταξε

  ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων .

Οι αιρετοί του κλάδου αποτελούν τον μηχανισμό ελέγχου των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων . Η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στις υπηρεσιακές μεταβολές κατακτήθηκαν με αγώνες και επιβλήθηκαν στις κυβερνήσεις ως νίκη των εκπαιδευτικών της τάξης , που στηρίζουν καθημερινά  το δημόσιο σχολείο.

Το κύρος των αιρετών είναι συνυφασμένο με την διαδικασία εκλογής τους . Με τρόπο αδιαμφισβήτητο,   σε κλίμα γόνιμης ανταλλαγής απόψεων  , σε μια γιορτή της δημοκρατίαςμε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων ,  η εκλογή των αιρετών μελών  , θωράκισε τον  θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων  και αποτέλεσε μέχρι και σήμερα τον κορυφαίο παράγοντα της εύρυθμης  λειτουργία τους.

Η επιβολή  του ηλεκτρονικού τρόπου ψηφοφορίας γίνεται με σκοπό να απαξιώσει το κύρος των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και να τα καταστήσει πειθήνια όργανα εφαρμογής κυβερνητικών επιλογών . Δεν είναι τυχαίος και ο πρόσφατος πρωτοφανής  διορισμός των   διευθυντών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων διευθύνσεων χωρίς καμιά αξιοκρατική διαδικασία  , αλλά και ο αποκλεισμός των αιρετών από τις διαδικασίες επιλογής στελεχών .

Η διαδικασία - μπάχαλο που προτείνει το υπουργείο για την ανάδειξη των αιρετών , είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου που στοχεύει στην απαξίωση του θεσμού και στην εφαρμογή  ανάλογων διαδικασιών , με την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης  , στο σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών !

Σε συνδυασμό με την επιστροφή των συμβούλων σε ρόλο επιθεωρητή και  της αντιδραστικής  αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού , οι εκλεγμένοι , μέσα από μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική διαδικασία χιλιάδων εκπαιδευτικών  , αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια της κατάληψης του κράτους από τους κομματάρχες της δήθεν αριστείας των δικών τους παιδιών .

Ο τρόπος εκλογής με ηλεκτρονική κάλπη εκχωρεί σε ένα λογισμικό μιας άγνωστης  εταιρίας , οποία επιλέχθηκε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό , το σύνολο των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων , ακόμα και της ψήφου τους . Μοναδική ασφάλεια που παρέχεται είναι μια διαβεβαίωση πως δεν θα διαρρεύσει το παραμικρό προσωπικό δεδομένο !

Επιπλέον , σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003 που διέπει τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων , η ψηφοφορία  πρέπει να διεξάγεται με  αμεσότητα, καθολικότητα και μυστικότητα .

Τίποτα από αυτά δεν διασφαλίζει ο ηλεκτρονικός τρόπος .  Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ποιος βρίσκεται πίσω από τον Η-Υ . Αναλογικά είναι η διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας με κάλπη χωρίς την επίδειξη εγγράφου στην εφορευτική επιτροπή που ταυτοποιεί τον ψηφοφόρο .

Συνάδελφοι , η διαδικασία στην δημοκρατία αποτελεί ουσία. Εκλογές έχει διεξάγει και η  χούντα στην χώρας μας . Η αδιάβλητη διαδικασία νομιμοποιεί το αποτέλεσμα !

Το σύνολο των παρατάξεων και των συναδέλφων υποψηφίων σε εφαρμογή της απόφασης της ΔΟΕ έχει αποσύρει τις υποψηφιότητες του .

Η υπουργός , σε μια πράξη βαθύτατα προσβλητική και αντιδημοκρατική , επιμένει να διασύρει τους εκπαιδευτικούς υποψήφιους και να τους διαπομπεύει δημόσια κάνοντας χρήση των ονομάτων τους στην εκλογική διαδικασία παρωδία που στήνει στις 7 Νοεμβρίου , ενώ αυτοί έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητες τους .

Τα μέλη του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος με οποιοδήποτε τρόπο δεν θα νομιμοποιήσουν τις εκλογές της Κεραμέως .

Απέχουμε από την διαδικασία .Καλούμε  όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής , να παραιτηθούν παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από την διεύθυνση Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία. Το ίδιο έχει πράξει και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Είναι μια πολιτική πράξη αντίστασης στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου για επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας και αναξιοκρατίας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα .

Την Πέμπτη 5 - 11 στις 13. 30 καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης Π.Ε ανατολικής αττικής για να απαιτήσουμε να προχωρήσει η διεύθυνση σε πράξη αποδοχής απόσυρσης, του συνόλου των υποψηφιοτήτων των μελών μας .