Εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών το υπουργείο Παιδείας

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, καθώς ήταν τα τελευταία που έκλεισαν.

Η κ. Κεραμέως περιέγραψε ως βασική προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, ενώ προανήγγειλε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, κατόπιν συζητήσεων με τους επιστήμονες.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», προς την επόμενη εβδομάδα -πριν τις γιορτές- θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς, αν και διευκρίνισε ότι ακόμη δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας πότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Ερωτηθείσα αν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία, τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση, επεσήμανε ότι έχουν ξεπεραστεί τα περισσότερα προβλήματα, με τα μαθήματα να γίνονται πλέον κανονικά.

Η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία», ωστόσο –όπως τόνισε- όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, τότε η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα εργαλεία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Σημείωσε πάντως ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να ξαναρχίζει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία.

Σημειώνεται ότι την προαναγγελθείσα παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα ανακοίνωσε χθες και επισήμως ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε αυτό που είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ της η «Κ» προ ημερών, για «πρόβλημα σε μικρούς νομούς». Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε πως «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να είναι υψηλό», ιδιαιτέρως «σε κάποιες περιοχές, όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβος και Αχαΐα, το φορτίο αυτό είναι πηγή ανησυχίας».