Παράνομη κρίθηκε η απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης

Σε ανάρτησή της η κ. Κεραμέως ενημέρωσε για την εξέλιξη και  τόνισε «προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Νωρίτερα η υπουργός κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά  των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή». Το ζήτημα εκδικάστηκε σήμερα «λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης»

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν νωρίτερα σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, κάνοντας λόγο για αυταρχισμό εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που μπροστά «στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη ''αξιολόγηση'' καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή».

Το υπουργείο Παιδείας  στην αγωγή του ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας και να εφαρμοστεί ο νόμος του κράτους. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».