Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τρεις μήνες εκτός σχολείου δεν θα μπορούσαν να γίνουν έξι για τα παιδιά του Δημοτικού που επιστρέφουν από τη Δευτέρα στα θρανία .

Τα παιδιά οφείλουν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων που θα γίνει από τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι οι μαθητές του Δημοτικού βρίσκονται ήδη τρεις μήνες εκτός σχολείου και δεν θα μπορούσαν αυτοί οι μήνες να γίνουν έξι, αν δηλαδή επέστρεφαν τον Σεπτέμβριο. «Έχουμε χρέος να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητα» επισήμανε.

Η υπουργός ρωτήθηκε για τις ενστάσεις αναφορικά με την Τράπεζα Θεμάτων και την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τόνισε ότι «σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις».

Επέμεινε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάζουν στην αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις περίμενε. Επιπλέον, η υπουργός είπε ότι η Τράπεζα Θεμάτων είναι βασικό εργαλείο για την αξιολόγηση των μαθητών, ενώ θα υπάρχει βαθμός δυσκολίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες θεματικές και έδωσε έμφαση στην πρόταση για τη διδασκαλία Αγγλικών ακόμα και στα νηπιαγωγεία, καθώς και στην Πληροφορική. Απέρριψε, επίσης, τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι προσχηματική, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε εξ αρχής την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.