Τι απάντησε σήμερα η Κεραμέως στην ερώτηση «τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν την καταγραφή και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος;»

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη σημερινή αρχική ομιλία της για τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία δήλωσε πως «υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην ερώτηση «Από το βήμα της βουλής διαμηνύατε προς ημερών «ούτε βήμα πίσω» αναφορικά με το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων με ηλεκτρονικά μέσα. Αργότερα χαρακτηρίσατε προαιρετικό το μέτρο. Τελικά τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν την καταγραφή και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δεδομένου ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικού κόσμου είναι αντίθετη;» έδωσε την παρακάτω απάντηση :

«Νομίζω ότι ήμουνα σαφής και προηγουμένως. Δεν κάναμε ούτε βήμα πίσω. Προχωρήσαμε όπως ακριβώς είχαμε εξαγγείλει, φέραμε την υπουργική απόφαση , φέραμε την εγκύκλιο και από εκεί και πέρα όπως είπα και προηγουμένως ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί , όπως ακριβώς σε όλο αυτό το διάστημα αναστολής λειτουργίας εφάρμοσαν με εξαιρετικό τρόπο , και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έτσι και τώρα καλούνται να δώσουν με τη σειρά τους τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι , και μένουν σπίτι για να προστατέψουν την ατομική υγεία, αλλά και τη δημόσια υγεία. Έτσι λοιπόν καλούνται τώρα με τη σειρά τους να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Το σχετικό απόσπασμα στο 39.00 του video :