www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

Παλλήνη: 8-9-2019

Ευχές για καλή σχολική χρονιά

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε  ολόψυχα σε σας, στις οικογένειες σας και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα «Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά» με υγεία και δύναμη.

Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά θα βιώσουμε τα αποτελέσματα των αδιέξοδων μνημονιακών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Τα αποτελέσματα της κρίσης που άγγιξαν και αγγίζουν όλους μας για την αντιμετώπισή τους απαιτούν δύναμη, αγώνα και κυρίως αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη. Μόνο ενωμένοι, μέσα από τους θεσμούς της συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης μας μπορούμε να δώσουμε πνοή σε ένα κίνημα ισχυρό, προοδευτικό, αποφασιστικό, ώστε να αγωνιστούμε αποτελεσματικά για την προστασία των δικαιωμάτων μας και για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα πολλά και έντονα συσσωρευμένα προβλήματα των μόνιμων και αναπληρωτών  εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και γενικότερα της εκπαίδευσης. Είναι ευθύνη όλων μας  να αγωνιστούμε για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο όχι για να εξυπηρετήσουν κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα, αλλά για να λειτουργήσουν ως κύτταρο παραγωγής πολιτικών και συνδικαλιστικών θέσεων, διεκδικήσεων, αγώνων, ελεγκτικού μηχανισμού της Διοίκησης και ως φορέας σύσφιξης των σχέσεων και της ενότητας των συνάδελφων.

Για εμάς ο συνδικαλισμός αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών. Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση αποτελεί το  μοναδικό καταφύγιο για όλους μας. Όχι όμως εκείνη η εκπροσώπηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κομματικής, παραταξιακής ή προσωπικής στρατηγικής μα η εκπροσώπηση που αγωνίζεται για την ισότητα, την ελευθερία, τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων Εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών. Σε καλούμε λοιπόν, και αυτή τη σχολική χρονιά, να πλαισιώσεις και να στηρίξεις ενεργά την προσπάθειά μας, ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με πρωταρχικές αξίες τη δημοκρατία, την παιδαγωγική ελευθερία, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Για τις θέσεις μας, τις αποφάσεις μας και για γενικότερα θέματα της εκπαίδευσης μπορείς να έχεις άμεση ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας www.ekpaideutikareumata.gr . Για ό,τι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.