www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

15/12/18

Δημοσίευση επιστολής συναδέλφισσας με αφορμή ανακοίνωση των Προοδευτικών Ρευμάτων – Η θέση της παράταξης

  

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, η ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη,  πιστά στις αρχές για διαφάνεια, ελευθερία σκέψης και έκφρασης  δημοσιοποιούν την επιστολή της εκπαιδευτικού Π.Ε. 11 (έπειτα από αίτημά της) αφού η ίδια θεώρησε ότι η ανακοίνωση των Π.Ρ.  στις 2-12-2018 «φωτογράφιζε» το πρόσωπό της. Η ανακοίνωση, όμως, των Προοδευτικών Ρευμάτων με θέμα «Ερωτήματα προς τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής για τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις συναδέλφισσας και την καταστρατήγηση του πίνακα μοριοδότησης», όπως προκύπτει και από τον τίτλο της, απευθυνόταν στους αιρετούς και μόνο, παραθέτοντας πραγματικά γεγονότα, δημοσιοποιώντας απλά τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, και θέτοντας ερωτήματα πάνω σε αυτές, χωρίς να γίνεται καμιά ονομαστική αναφορά ή καταγγελία  για κανέναν συνάδελφο/ συναδέλφισσα.

 

Για την αποκατάσταση όμως  της αλήθειας και για την ουσία του θέματος  οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας (το 2017) δεν προβλέπεται καμιά προτεραιότητα των αιρετών μελών Ο.Τ.Α. στις τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ, κάτι που η συναδέλφισσα «δείχνει» να αγνοεί.

 

Το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής το σχολικό έτος 2017 – 2018 , αφού έλαβε υπόψη το παραπάνω σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και κάνοντας σαφέστατη αναφορά σ΄ αυτό, δικαίωσε συναδέλφισσα που είχε κάνει ένσταση για το θέμα και προχώρησε σε επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11.

 

Και τη φετινή σχολική  χρονιά 2018-19 το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής τοποθέτησε αρχικά τη συναδέλφισσα στο Κορωπί θεωρώντας προφανώς ότι καμιά προτεραιότητα δεν έχει στις τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ. Άλλωστε και στους πίνακες μοριοδότησης καμιά προτεραιότητα δεν προέκυπτε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρατυπία διαπίστωσαν και οι αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής αναφέροντας στο τελευταίο ενημερωτικό τους «Χωρίς καμία επανεξέταση - προηγούμενων ενστάσεων εκπαιδευτικών ΠΕ11 γίνεται βελτίωση θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ 11». Πουθενά δεν γίνεται λόγος για προτεραιότητα της συναδέλφου ΠΕ11 ως μέλος Ο.Τ.Α.

 

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών :

 

  • Με σεβασμό στον καθένα συνάδελφο και στην καθεμία συναδέλφισσα, ελέγχουν τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.Θέτουν ερωτήματα στους αιρετούς τους για τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήματα συναδέλφων που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί.

 

  • Καταγγέλλουν τις παρατυπίες που τυχόν διαπιστώνουν. Οι αξίες της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης αποτελούν καταστατικές αρχές της παράταξης και δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευσημπροστά σε οποιαδήποτε απειλή .

 

  • Εγκαλούν τη Διοίκηση όταν διαπιστώνονται παραβάσεις που αδικούν συναδέλφους. Παρεμβαίνουν για να αποκαθίσταται η ισότητα και η δικαιοσύνη όταν σκόπιμα ή μη παραβιάζονται.

 

  • Ποτέ δεν στρέφονται εναντίον συναδέλφων

 

  • Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» δεν εκβιάζονται και δεν υποκύπτουν σε απειλές .

Οι συνάδελφοι έχουν λογική και μνήμη.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ!

Συνημμένα :

Επιστολή συναδέλφισσας

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Αξιότιμα, Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών.

     Με την από 2/12/2018 καταγγελία σας καταγγέλλετε τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις συναδέλφισσας  και την καταστρατήγηση του πίνακα μοριοδότησης  και αφού αναφέρεστε σε όλες τις αποφάσεις με τις οποίες τοποθετήθηκε  και μετακινήθηκε η παραπάνω  συναδέλφισσα  ζητάτε εξηγήσεις πως συνάδελφος που έχει τα λιγότερα μόρια σε όλη την Ανατολική Αττική να τοποθετείτε και πάλι τελικά, όπως και τις προηγούμενες χρονιές σε σχολικές μονάδες της Παλλήνης και του Γέρακα.

    Επειδή, η παραπάνω, συναδέλφισσα  που φωτογραφίζετε και καταγγέλλετε  έτσι αβίαστα και  δεν ξέρω για ποιο λόγο παραλείπεται να αναφέρετε ότι είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης, είμαι εγώ, σας ενημερώνω ότι κατόπιν αίτησης μου, τοποθετήθηκα σε σχολικές μονάδες της Παλλήνης και του Γέρακα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 93 παρ. 7 του Ν. 3852/2010  ΄΄ Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν,  εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί…..΄΄

     Ύστερα από τα παραπάνω και δεδομένου ότι με την καταγγελία σας θεωρώ  ότι θίγεται βάναυσα, η τιμή, υπόληψη και η αξιοπρέπεια  μου , παρακαλώ για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, να κοινοποιηθεί και να δημοσιευθεί η παρούσα όπου και η σχετική καταγγελία σας.

    Επίσης, επειδή θεωρώ,  ότι όπως αναφέρεται στην καταγγελία σας λεπτομερέστατα όλες τις τοποθετήσεις μου, αποκλείεται να μην γνωρίζατε τόσο την ιδιότητα μου όσο και τις διατάξεις του σχετικού Νόμου, και επομένως  εσκεμμένα τα αποκρύψατε,  επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου.

                                                                                                  Με τιμή

                                                                                        Μελισσά Βασιλική

                                                                                    Εκπαιδευτικός  ΠΕ11

                                                                        Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης