11-9-2018

Η Διεύθυνση και το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής ( με τη συμμετοχή των αιρετών) αυθαιρετούν, εξαπατούν τους συναδέλφους και απαξιώνουν το Ολοήμερο

Η Δ/νση Ανατ. Αττικής σε ανακοίνωσή της στις 5/9/2018 καλούσε τους εκπαιδευτικούς των κλάδων  ΠΕ 11, ΠΕ79 και ΠΕ86 να κάνουν δήλωση  συμπλήρωσης ωραρίου. Στην   ανακοίνωση αυτή η διεύθυνση ανέφερε «Υπενθυμίζουμε ότι το προς συμπλήρωση υποχρεωτικό ωράριο προκύπτει από την αφαίρεση των ωρών ανάθεσης στο σύνολο του προγράμματος του πρώτου σχολείου (βασικό και ολοήμερο ή όποια άλλη ανάθεση ) όπως αυτό αποφασίστηκε στις 3/9/2018 από το Σύλλογο Διδασκόντων και από το υποχρεωτικό ωράριο του εκπαιδευτικού».

Επίσης, σε άλλο σημείο  η Δ/νση υπενθύμιζε στους εκπαιδευτικούς ότι «Κάθε εκπαιδευτικός των ανωτέρω κλάδων οφείλει να δηλώσει μία ή και περισσότερες σχολικές μονάδες, των οποίων οι ώρες που τους υπολείπονται στο συγκεκριμένο κλάδο να υπερκαλύπτονται από τις προς συμπλήρωση ώρες του υποχρεωτικού τους ωραρίου.(π.χ 1 ΔΣ Γλυκών Νερών, κενές ώρες ΠΕ86 «10». Ο εκπαιδευτικός που θα το δηλώσει θα πρέπει να έχει τουλάχιστον «10» ώρες προς συμπλήρωση. Σε διαφορετική περίπτωση θα τοποθετείται χωρίς δήλωσή του. Για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος οι Σχολικές Μονάδες δια μέσου του Συλλόγου Διδασκόντων θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές».

Όπως προκύπτει όμως από την απόφαση του ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής στις 10-11-2018 οι παραπάνω προϋποθέσεις  δεν  τηρήθηκαν από την ίδια τη Διοίκηση και το ΠΥΣΠΕ με αποτέλεσμα συνάδελφοι να βρεθούν μετέωροι και να τοποθετηθούν αυθαίρετα κατά το δοκούν μέσα σε ένα όργιο αυθαιρεσιών. Δεκάδες συνάδελφοι θεωρούν δίκαια ότι εξαπατήθηκαν από τη Δ/νση και το ΠΥΣΠΕ.

Παράδειγμα: Αρκετοί συνάδελφοί μας έχοντας αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων του σχολείου τους που τους ανέθετε τις ώρες τους στο Πρωινό ή στο Ολοήμερο, θεώρησαν ότι καλύπτουν το ωράριό τους στη σχολική τους μονάδα, δεν έκαναν καθόλου δήλωση συμπλήρωσης ωραρίου ή δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συμπληρώσουν σε άλλη σχολική μονάδα.

Το ΠΥΣΠΕ όμως δεν έλαβε καθόλου υπόψη ούτε την ανακοίνωση της Δ/νσης, ούτε τη βούληση των συναδέλφων, ούτε τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, ούτε τις κενές ώρες στα Ολοήμερα των σχολείων της οργανικής ή της πρώτης τοποθέτησης τους  και τοποθέτησε τους συναδέλφους αυθαίρετα όπου ήθελε. Όχι όλους όμως, για κάποιους ακόμη και με λιγότερα μόρια έκανε εξαιρέσεις για ευνόητους λόγους !

Σε ότι αφορά όμως και το όριο των ωρών που θα έπρεπε να έχει ένας συνάδελφος για να δηλώσει μια σχολική μονάδα και εκεί υπήρξε ανακολουθία λόγων και έργων της διοίκησης .

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αδιαφανών διαδικασιών ήταν άλλοι συνάδελφοι να ευνοηθούν και άλλοι να αδικηθούν κατάφορα.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των αιρετών εκπροσώπων που για άλλη μια φορά σιωπούν και ενώ έβγαλαν ενημερωτικό δεν κάνουν καμιά αναφορά στο θέμα. Μάλλον ήταν απασχολημένοι με το να ενημερώνουν επιλεκτικά   τους ημέτερους τηλεφωνικώς ή κατ΄ιδίαν, στους διαδρόμους της διεύθυνσης χωρίς να αναρτούν τις τοποθετήσεις, για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων, ενώ τις είχαν στα χέρια τους και η ιστοσελίδα της διεύθυνσης δε λειτουργούσε τις σημαντικότερες ημέρες για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.

Ρωτάμε λοιπόν τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, αν υπερψήφισαν ή αν καταψήφισαν τη συγκεκριμένη διαδικασία και αν την καταψήφισαν γιατί δεν βγήκαν να την καταγγείλουν. Γιατί δεν κάνουν καμιά αναφορά στο ενημερωτικό τους; Ακόμη τους ρωτάμε ποιος είναι ό ρόλος και τι τελικά εκπροσωπούν; Όλους τους συναδέλφους ή μόνο την παράταξή τους;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αδικήθηκαν να υποβάλουν ένσταση κατά της απόφασης του ΠΥΣΠΕ

Καταγγέλλουμε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και  το καλούμε να επαναλάβει τη συνεδρίαση τηρώντας νόμιμες και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη