Ακολουθώντας τα χνάρια της πρώην «υπουργού» παιδείας και ο νέος υπουργός χωρίς λόγο και αιτία και ίσως επηρεασμένος από τη θητεία του στο υπουργείο διακυβέρνησης, καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στόχος του υπουργείου με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι ξεκάθαρα ο έλεγχος της διαδικασίας και η απομόνωση των εργαζομένων –ώστε να μην υπάρχει επαφή , συζήτηση και αντίδραση μεταξύ των μελών του.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για διαφάνεια των εκλογών όταν το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούνταν υπουργοί ,στρατιωτικοί ,τηλέφωνα πολιτών αλλά και κάθε κοινωνική εκδήλωση;

Είναι δυνατόν να υπάρξει καθαρή ψηφοφορία τη στιγμή που το υπουργείο μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν τις εφορευτικές επιτροπές μέχρι και ένα λεπτό πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ή το ότι οι συνάδελφοι να μπορούν να αλλάζουν την ψήφο τους μέχρι και 5 φορές κατά τη διάρκεια των εκλογών;

Είναι δυνατόν η διαδικασία να μην είναι διάτρητη και να μην σκεφτόμαστε για νόθευση του αποτελέσματος τη στιγμή που κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων και κανένας δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν;

Ας μη γελιόμαστε οι εκλογές αυτές είναι σκέτη παρωδία .Δεν παρέχονται οι στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας ,οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου και δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Θέση των Προοδευτικών Ρευμάτων είναι οι εκλογές να γίνονται από το σωματείο και όχι από τη διοίκηση (με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου).

Την ίδια άποψη έχουν και οι περισσότερες παρατάξεις που εκπροσωπούν τους συναδέλφους στη ΔΟΕ –στα λόγια βέβαια –μιας και ζητούν με ανακοίνωσή τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σεβαστεί τους λειτουργούς της εκπαίδευσης και τη βούληση της συλλογικής τους εκπροσώπησης, αλλά οι ίδιοι δεν το πράττουν και με την συμμετοχή τους δικαιώνουν τη ρήση «η καρέκλα είναι γλυκιά και ενώνει».

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία. Αυτονόητο είναι ,ότι δεν θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί μέσα από τέτοια διαδικασία – όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα - στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας  πελατειακές σχέσεις ..

                                         Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

ekpaideutikareumata.gr