Την εγκαθίδρυση κομματικού γραφείου εξυπηρέτησης κοινού, φαίνεται πως επιδιώκουν κάποιοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Πίνακες με το σύνολο των λειτουργικών κενών σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική δημοσίευσε η παράταξη των Παρεμβάσεων (Ανταρσύα), του συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» (πριν αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης !

Την εποχή που οι αιρετοί του κλάδου έχουν εξοστρακιστεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια και αυτά λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο , οι διάφοροι πρόθυμοι καλοθελητές που κατοικοεδρεύουν, εδώ και πολλά χρόνια, στα γραφεία της Διεύθυνσης, διαρρέουν μέσω της συγκεκριμένης κομματικής παράταξης κατά καιρούς πληροφορίες για διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Φαίνεται πως το αντίδωρο αυτής της πράξης είναι το συνδικαλιστικό ξέπλυμα τους για τη συμμετοχή τους στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το «έργο τους» ακόμα και στην περίπτωση που αλλάξει η πολιτική κατάσταση.

Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για μεροληπτική στάση υπέρ της παράταξης του Ανταρσύα ( δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό).

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παύσει αυτή η αντιδεοντολογική και ύποπτη πρακτική των υφιστάμενων του. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί πως γνώριζε για τη διαρροή .

Οι αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο της συρρίκνωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης της χώρας μας και την επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης στους εκπαιδευτικούς δεν εξωραΐζονται από «εξυπηρετήσεις» σε κομματικές δήθεν αριστερές παρατάξεις !

Καλούμε τον διευθυντή εκπαίδευσης να καλέσει, ως οφείλει, σε συνάντηση άμεσα τα ΔΣ των σωματείων της περιοχής για να συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους.