Συνάδελφοι ,

Τα προοδευτικά ρεύματα εκπαιδευτικών είναι η ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο συνδικαλισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Απόλυτα πιστοί στις αρχές μας, υπηρετούμε αποκλειστικά τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού της τάξης.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια οργανωμένη επίθεση από τα ΜΜΕ , τα οποία μας στοχοποιούν ως τους μοναδικούς υπευθύνους για το σύνολο των δεινών της εκπαίδευσης. Ενορχηστρωτής αυτής της χυδαιότητας είναι η ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Αποτελεί πολιτική επιλογή της, η συγκεκριμένη πρακτική. Είναι βολικό στον δημόσιο διάλογο να θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνος ο εκπαιδευτικός της τάξης και να μην γίνεται λόγος για τις κυβερνητικές επιλογές και αστοχίες, συγκεκριμένα :

Ποτέ δεν ακούστηκε στον δημόσιο διάλογο πως η τηλεκπαίδευση διενεργήθηκε αποκλειστικά με μέσα των εκπαιδευτικών, χωρίς καμία επιμόρφωση. Όμως όταν οι σχολικές μονάδες έκλεισαν έκτακτα για λίγες μέρες , εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως θα διεξαχθεί κανονικά τηλεκπαίδευση, δημιουργώντας μια ψεύδη εικόνα στους γονείς.

Δεν είδαμε καμία αναφορά για τα κενά που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, στους μαθητές και την παντελή απουσία οργανωμένου σχεδίου για αναπλήρωση τους. Όμως παντού διαφημίστηκαν τα περίφημα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία στηρίχθηκαν σε μια παρωχημένη επιμόρφωση, εκτός εργασιακού ωραρίου, από το ΙΕΠ.

Το σύνολο των ΜΜΕ έκανε λόγο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αφορούσαν την διαχείριση της πανδημίας. Ποτέ όμως δεν ακούσαμε τίποτα για τις χιλιάδες ώρες μαθήματος που χάθηκαν εξαιτίας της έλλειψης αναπληρωτών που θα αντικαθιστούσαν τους εκπαιδευτικούς που νόσησαν.

Παντού ακούμε για την περιβόητη αξιολόγηση μας, αλλά πουθενά δεν ακούμε για τους χιλιάδες αναπληρωτές, την πετσοκομμένη παράλληλη στήριξη και την αδικία που υφίσταται ο κλάδος των νηπιαγωγών που ουσιαστικά εργάζεται χωρίς διακοπή όλη την ημέρα.

Συνάδελφοι,

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος της καθημερινότητας που βιώνουμε οι εκπαιδευτικοί της τάξης. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, το προσεχές μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο: χαμηλοί μισθοί ανούσια γραφειοκρατία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις , καταπάτηση του ωραρίου μας, παντελής έλλειψη παιδαγωγικής ελευθερίας αποτελούν κομμάτια μιας καθημερινότητας που σχεδιάζεται για εμάς από την κυβέρνηση.

Το σημερινό παρωχημένο μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού δεν μπορεί να δώσει στον κλάδο μας προοπτική και ελπίδα αντίστασης. Ο κομματάρχης συνδικαλιστής εκπαιδευτικός , αλλάζει θέσεις ανάλογα με το αν το κόμμα του βρίσκεται στην κυβέρνηση ή δημιουργεί τεχνίτες διαχωριστικές γραμμές στον κλάδο για να μην χάσει την κομματική του πελατεία.

Εμείς θεωρούμε πως ο συνδικαλιστής οφείλει να υπηρετεί αποκλειστικά τον εκπαιδευτικό της τάξης, χωρίς καμία δέσμευση. Τα μέλη της παράταξης μας δεν ασκούν συνδικαλισμό με βάση το κόμμα που υποστηρίζουν , αλλά με βάση τα συμφέροντα του κλάδου μας !

Τα Προοδευτικά Ρεύματα ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουν πως στην 91η ΓΣ συνέλευση της ΔΟΕ θα εκφράσουν αποκλειστικά τις θέσεις των εκπαιδευτικών της τάξης. Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε πως θα καλέσουμε το σύνολο των συνέδρων που αυτοπροσδιορίζονται ως πραγματικά ανεξάρτητοι να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή πλατφόρμα συνεννόησης, μακριά από τις κομματικές παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ, με βάση τις δημοσιοποιημένες θέσεις των Προοδευτικών Ρευμάτων. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα μας γεμίζουν αισιοδοξία ! Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουμε πως η παράταξη μας θα κατέλθει στις εκλογές των αντιπροσώπων της 91ης ΓΣ για την ανάδειξη του ΔΣ της ΔΟΕ αυτόνομα , ακριβώς όπως είχαμε πράξει και στην προηγούμενη ΓΣ της ΔΟΕ!

Κοιτάζουμε μπροστά, χωρίς προαπαιτούμενα, στεγανά, παρωπίδες, ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις.

Συνεχίζουμε…

Ζητούμε την στήριξη των εκπαιδευτικών που πιστεύουν πως ο συνδικαλισμός πρέπει να έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα αλλά όχι κομματικό . Η τεράστια συμμετοχή συναδέλφων στα ψηφοδέλτια μας είναι η απόδειξη της ανεξαρτησίας μας .

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για την 91η ΓΣ της ΔΟΕ

Αηδονοπούλου Ευρυδίκη Ευαγγελίδης Σάββας Μακεδόνας Ανδρέας Μπελτερτζή Αθανασία ( Σίσση) Ράπτη Μαρία Τσάκωνα Γεωργία
Αναστασοπούλου Άννα Ζλατάνη Ευανθία Μάκκα Αντιγόνη Μπιτέρνα Αντωνία ( Νάντια) Ροντήρη Αθηνά Τσαραμπουλίδου Κλειώ
Ανδρέου Παναγιώτα ( Γιώτα ) Καζακίδης Βασίλειος Μακρή Αντιγόνη Νέλλα Ιωάννα Σαγιά Φανή Φερετζάκη Μαριάννα
Αντωνιάδου Νικόλ Καραγιάννης Βασίλειος Μακρή Βασιλική ( Βάσω ) Νικολιδάκης Παύλος Σαραντίδου Αγάπη Χαρίτου Ξανθή
Αντωνίου Πέτρος Κορρέ Σοφία Μανουσάκη Ζωή Παγκάκου Αφροδίτη Σδόνας Γιώργος Χατζηπολυχρονίου Πηνελόπη (Πόπη)
Βερέτσος Κωνσταντίνος Κούτρη Μαρία Μηλιώνη Χριστίνα Παναγούλη Ειρήνη Σεχίδης Σάββας Χατζηκαϊμίδης Γεώργιος
Γιαννακόπουλου Βασιλική ( Βίκη) Κρατημένου Δήμητρα Μίγδος Θεόδωρος Παπαδοπούλου Ελένη Σκορδιαλού Ευδοκία Αικατερίνη ( Εύα) Χριστοδούλου Αφροδίτη
Γκέκα Φωτεινή Κρόκος Νικόλαος Μιχαηλίδη Φερενίκη ( Φένια) Παπαϊωάννου Σταύρος Σμπρίνης Σταμάτης  
Γκορίτσα Γεωργία Κυπρίδη Αναστασία Μιχαλακέλλης Λευτέρης Πατεράκη Καλλιόπη Σούφρα Ευαγγελία (Λίτσα)  
Δενδροπούλου Ειρήνη Κυρμιζάκη Ευαγγελία Μπακάλη Κατερίνα Πέτας Γεώργιος Στούκου Σουλτάνα (Τάνια)  
Ευαγγελίδη Αναστασία Λούλα Αγγελική Μπελικαϊδου Καστάνα (Τάνια) Πούλος Άγγελος Σωτηριάδου Αθανασία ( Νάνση)  

Αλληλεγγύη - Ενότητα -Αγώνας

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη