Κεραυνό εν αιθρία , για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης , εν μέσω δεκάδων χιλιάδων καθημερινών κρουσμάτων , να ανοίξει τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων , χωρίς ουσιαστικά να έχει λάβει κανένα νέο μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών !

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση , ανερυθρίαστα, παίζει στον τζόγο των πιθανοτήτων, την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, επικαλούμενη ξεπερασμένα πρωτόκολλα, τα οποία μπορεί να λειτούργησαν σε μεταλλάξεις του COVID - 19 λιγότερο μεταδοτικές, αλλά δεν λειτουργούν στην μετάλλαξη O. Τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα το επιβεβαιώνουν.

Μια κυβέρνηση που με μοναδικό της σύμμαχο την εικονική πραγματικότητα των χορηγούμενων από την λίστα Πέτσα ΜΜΕ, διαχειρίζεται αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους την πανδημία, ως μια φυσική καταστροφή χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνει κανένα μέτρο, πέρα του εμβολιασμού . Φτάσαμε δυστυχώς , να μην αποτελεί είδηση η καθημερινή εκατόμβη νεκρών που ανακοινώνεται τις τελευταίες εβδομάδες !

Τα σχολεία ανοίγουν, όχι με επιστημονικούς όρους , αλλά γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει το οργανωμένο κλείσιμο τους, για σύντομο χρονικό διάστημα όπως πρότειναν γιατροί τις προηγούμενες ημέρες , μέχρι να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την μετάλλαξη Ο.

Γνωρίζουμε καλά πως το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης με το ξεπούλημα των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών δεν μπορεί να επαναληφθεί , ύστερα από τη απόφαση κόλαφο της ΑΠΠΔ. Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της την εκπαίδευση και αναγκάζεται να ανοίξει άρον - άρον τα σχολεία, αδιαφορώντας για τις υγειονομικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίξει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών !

Δυστυχώς το στοίχημα χάθηκε το καλοκαίρι , όταν η υπουργός δεν δέχτηκε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για μέγιστο αριθμό ανά τμήμα των 15 μαθητών .

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή μόνο μια λύση υπάρχει , τα σχολεία να ανοίξουν με την εκπαιδευτική κοινότητα να προσέρχεται αποκλειστικά με δωρεάν μοριακά τεστ . Αυτά μπορούν να διεξαχθούν μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και τα μαθήματα να αρχίσουν από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου με το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών να έχουν υποβληθεί στο πλέον αξιόπιστο μοριακό τεστ . Τα τεστ αυτά να επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα, όσο δεν έχουμε ασφαλή δεδομένα για την μετάλλαξη Ο, και το τμήμα να κλείνει στο 20% των θετικών μαθητών . Με αυτόν τον τρόπο οι σχολικές μονάδες θα είναι ένας υγειονομικά ασφαλής χώρος με πραγματικούς όρους .

Καλούμε την ΔΟΕ να απαιτήσει άνοιγμα των σχολικών μονάδων με υποχρεωτικά δωρεάν μοριακά τεστ . Αν η κυβέρνηση δεν πράξει το αυτονόητο, καλούμε την ΔΟΕ να προκηρύξει 48 πανελλαδική απεργία στις 10 και στις 11 Ιανουαρίου ! Κανείς δεν παίζει με την υγεία μας και την αξιοπρέπεια μας !

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας