Τα Προοδευτικά Ρεύματα του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος χαιρετίζουν με υπερηφάνεια την αγωνιστική στάση των μελών του που με συντριπτικά ποσοστά συμμετείχαν στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Η δικαστική απόφαση να κηρυχθεί παράνομη η απεργία - αποχή βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα , όμως οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές .

Περιμένοντας την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ που θα καθορίσει την νέα στάση του κλάδου , αξίζει να σημειώσουμε τα εξής :

  • Η προσφυγή από μεριάς του υπουργείου στην δικαιοσύνη , αποδεικνύει την μαζικότητα της συμμετοχής μας στην απεργία - αποχή και την καταδίκη στην συνείδηση του εκπαιδευτικού της τάξης του νομοσχεδίου εκτρώματος της Κεραμέως .
  • Διαψεύστηκαν απόλυτα τα γνωστά παπαγαλάκια που μιλούσαν για κυρώσεις και ποινές εξαιτίας της συμμετοχής μας στην απεργία αποχή ! Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ !
  • Η μάχη δεν έχει κριθεί , η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και δίνει πολλά περιθώρια κινήσεων από την πλευρά μας .
  • Υπενθυμίζουμε πως για συγκληθεί σύλλογος διδασκόντων , σύμφωνα με τον νόμο χρειάζεται πρόσκληση τουλάχιστον 48 ώρες πριν την συνεδρίαση του . Αυτή είναι η απάντηση μας στους καλοθελητές που την Παρασκευή 1η του μήνα θα σπεύσουν να πραγματοποιήσουν την ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων .
  • Μέσα στις επόμενες ώρες η ΔΟΕ θα καθορίσει την στάση μας και με ψυχραιμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος καλούν όλα τα μέλη τους να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 18.00 στα Προπύλαια .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αξιοπρέπεια