Η εμμονική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά αφήνει στην τύχη τους μαθητές και  εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικών δημοτικών σχολείων

και χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο επιβάλλει τη λειτουργία τους, ενώ κλείνει το σύνολο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή τους, από τον περασμένο Νοέμβριο στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους που υπηρετούν στα ειδικά σχολεία της περιοχής μας και ανέδειξε με τρόπο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τον παραλογισμό της πολιτικής απόφασης να μένουν ανοικτά τα συγκεκριμένα σχολεία σε περίοδο έξαρσης της υγειονομικής κρίσης .

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το γεγονός , πως λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών που τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα σχολεία και της έλλειψης συγκεκριμένων οδηγιών τα ειδικά σχολεία έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι εστίες διασποράς του ιού . Η πραγματικότητα δυστυχώς τους δικαίωσε . Στην περιοχή μας τα δυο μεγάλα ειδικά σχολεία της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης , είχαν κλείσει για 15 ημέρες , λόγω κρουσμάτων κορονοϊού , σε περίοδο που η πρωτοβάθμια λειτουργούσε κανονικά.

Η παράλογη αυτή πολιτική απόφαση γίνεται επικίνδυνη για την υγεία μαθητών και εργαζόμενων, γιατί δε συνοδεύεται με ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας τους . Είναι φανερό πως για το υπουργείο , μαθητές και προσωπικό των ειδικών σχολείων είναι πολίτες με μειωμένη αξία που θυσιάζονται στο βωμό της κανονικότητας όπως διαφημίζεται στα ΜΜΕ .

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών , στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους , αλλά και στους μαθητές των ειδικών σχολείων , θέτοντας στην διάθεσή τους κάθε συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη . Η υγεία των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των οικογενειών τους είναι αδιαπραγμάτευτη .

Διεκδικούμε :

  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Καθημερινά επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης του covid 19 για το προσωπικό.
  • Καθημερινή παρουσία κλιμάκιου του ΕΟΔΥ σε κάθε ειδικό σχολείο
  • Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τους μαθητές με την συναίνεση των γονιών και κηδεμόνων τους .
  • Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας .
  • Την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθαριότητας) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με την πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν άδειες είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε τις άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούνται, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η Υπουργική Απόφαση.
  • Εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία.
  • Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο. Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.
  • Τα παιδιά που λόγω σοβαρών νοσημάτων παραμένουν στο σπίτι τους, να υποστηριχτούν διεπιστημονικά με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. 

Τέλος καλούν  τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα και να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στήριξης των συναδέλφων και των οικογενειών τους .