Απεργιακό ντόμινο αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα σφίγγει ο κλοιός των αγροτικών μπλόκων. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, περνώντας πλέον σε πολύωρους αποκλεισμούς οδικών αξόνων, ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Ολα όμως στο μέτωπο των αγροτών αναμένεται να κριθούν την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας. Ηδη πάντως εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών ομάδων έχουν αρχίσει επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτών και επισκέπτονται μπλόκα στη λογική της συγκρότησης ενός ευρέος κοινωνικού μετώπου ενάντια στην πρόταση για το Ασφαλιστικό που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση.
Το γενικό απεργιακό λουκέτο αναμένεται να μπει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ καθώς και τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό. Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο τα ταξί. Ο χορός των κινητοποιήσεων όμως αρχίζει αύριο από τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Ειδικότερα: Πεντάωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 16.00, έχουν προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
 
Στο διάστημα αυτό δεν θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Εξάλλου την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στην ΤΡΕΝΟΣΕ  θα  πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας (το πρωί η έξοδος από τα αμαξοστάσια θα είναι στις 08.30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επιτευχθεί έως τις 09.00 - το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00).Την ιδια ημέρα οι εργαζόμενοι σε μετρό - ηλεκτρικό και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00.
Η ΠΝΟ (ναυτικοί) εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία από τις 4 Φεβρουαρίου.
Η απεργία της ΠΝΟ θα λήξει στις 06.00 της 6ης Φεβρουαρίου.
Τονίζεται ότι σε απεργία διαρκείας προχωρούν από την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.
Επίσης:
Ολοι οι επιστημονικοί  φορείς (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι) δήλωσαν  συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.
Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.
* ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) μετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Μάλιστα θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
* Οι αυτοκινητιστές ταξί θα τραβήξουν την Πέμπτη χειρόφρενο.
* Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.
Επειτα από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από Δευτέρα 1/2/2016 έως και Παρασκευή 5/2/2016. Λόγω της πραγματοποιούμενης αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες την Τετάρτη 3/2/2016 πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.