Τελικά ποιος ζεσταίνει και σερβίρει το φαγητό στο ολοήμερο; Οι γονείς θέλουν να ξέρουν.

Ένα θέμα  στο οποίο δεν έχει δοθεί λύση είναι το θέμα της σίτισης των μαθητών στο ολοήμερο σχολείο. Συγκεκριμένα ποιος είναι αυτός που θα ζεσταίνει  το φαγητό των μικρών μαθητών.

Λίγο πολύ η κοινωνία γνωρίζει ότι εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες ή και γονείς αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία με διάφορους κινδύνους πολλές φορές προς το πρόσωπό τους.
Οι  γνωστοί τρόποι σερβιρίσματος των μαθητών του ολοήμερου :
Κάποιος γονέας αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού μερικές φορές με αμοιβή ή και εθελοντικά. Πάει για καλό αλλά υπάρχουν κίνδυνοι:    μαύρη εργασία  απουσία ειδικής υγειονομικής άδειας,παρουσία τρίτου στο σχολείο.
Ο φιλότιμος εκπαιδευτικός, που δε θέλει τα πρωτάκια να φάνε κρύο φαγητό μέσα στο χειμώνα, κάθεται και το ζεσταίνει σε χώρους που δε βοηθούν την επίβλεψη για την ασφάλεια των μαθητών του, πάντα  με κίνδυνο της δικής του επαγγελματικής ασφάλειας. 
Η "καλοπληρωμένη" καθαρίστρια, ειδικά αν είναι και  με σύμβαση, υπερβαίνει πολλές φορές και αυτή τα καθήκοντά της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο σύστημα για τα 300 ευρώ μισθό που της δίνει, μη γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενη για αυτό που κάνει.  
Αν κάτι γίνει, οι αρμόδιοι θα βγάλουν την εγκύκλιο για να δουν αν όλα έγιναν σύμφωνα με αυτή, αφού όμως σιωπηρά έχουν αποδεχτεί μια συμφέρουσα κατάσταση που έχει παγιωθεί με τους εθελοντές που βρίσκονται για να εξυπηρετηθεί το σύστημα.
Η εγκύκλιος 2015-2016  για τη σίτιση στο ολοήμερο σχολείο αναφέρει τα παρακάτω:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2015-2016
Αρ.Πρωτ.Φ.50/1169/149005/Δ1/23-09-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ
7. Σίτιση
Το γεύμα των μαθητών παρασκευάζεται στο σπίτι από τους γονείς/κηδεμόνες τους.
Ο υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος δεν αναλαμβάνει το ζέσταμα του φαγητού, αλλά βοηθά και καθοδηγεί τους μαθητές ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές των μικρών τάξεων μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης.
Σίγουρα όμως μια από  τις δεξιότητες στη διαδικασία του γεύματος  είναι και το ζέσταμα του φαγητού αφού κανείς δεν το θέλει  κρύο.