Αντισυνταγματική η διάταξη που τους εξαιρούσε από τις μειώσεις λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

«Βόμβα» στα όρια ηλικίας και στον υπολογισμό των συντάξεων για περίπου 10.000 εκπαιδευτικούς βάζει το Γενικό Λογιστήριο, καθώς διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι η εμβόλιμη διάταξη που τους εξαιρούσε από τις μειώσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί  είναι αντισυνταγματική και πέρασε από το νόμο 4389/2006 χωρίς προηγούμενος να γνωμοδοτήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν πρέπει ή όχι να εξαιρεθούν από τις περικοπές συντάξεων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό. 


Η διάταξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν μεν τις παρατηρήσεις τους με τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή τέλη Απριλίου ως μέσα Μαΐου και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να εργάζονται ως τον Αύγουστο χωρίς να θεωρείται όμως ότι αποχώρησαν τον Αύγουστο αλλά τον Απρίλιο. Έτσι θα γλίτωναν από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που προκαλεί περικοπές ως και 25% και ισχύει για αποχωρήσεις από 13/5.2016 και μετά. 

Επιπρόσθετα, προβλέφθηκε ότι το διάστημα παραμονής στην υπηρεσία μετά την παραίτησή τους πιάνεται ως συντάξιμος χρόνος ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τη συντάξιμη υπηρεσία τους μέχρι την ημερομηνία της παραίτησής τους.