Παιδιά πλένουν τα χέρια τους σε σχολείο της Γαλλίας (AP Photo/Daniel Cole)  AP

γαλλική κυβέρνηση από το γεγονός ότι εντοπίστηκαν 70 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε σχολικές μονάδες που επαναλειτούργησαν.

Την έντονη ανησυχία του κόσμου αλλά κυρίως όσων έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία προκάλεσε η είδηση ότι η Γαλλία κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες 70 νέα κρούσματα κορονοϊού που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μέρος των σχολείων της Γαλλίας επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα μετά την καραντίνα παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το αντίθετο.

ADVERTISING

Ακόμα και ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ τόνισε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του ότι η επιστροφή των παιδιών στη σχολική τους καθημερινότητα προκάλεσε νέα κρούσματα μόλυνσης ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα έκλεισαν μέχρι νεωτέρας.

Δεν διασαφήνισε πάντως πόσα από τα εν λόγω κρούσματα "αναφέρονται" σε μαθητές και πόσα σε διδακτικό προσωπικό. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στα σχολεία επέστρεψε τελικά, σύμφωνα με τις σχετικές καταμετρήσεις μόλις το 30% των μαθητών που επρόκειτο να επιστρέψουν.

Αυτήν την εβδομάδα τέλος θα ανοίξουν μερικά από τα γυμνάσια στις λεγόμενες "πράσινες" περιοχές της χώρας που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία.