Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πτώση σοβάδων που καταγράφεται μέσα σε λίγες μέρες σε σχολείο του Βόλου

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση σοβάδων στο 32ο Δημοτικό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε για άλλη μια φορά νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολείο του Βόλου και συγκεκριμένα στο 32ο Δημοτικό.

 

Το περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα και ευτυχώς μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσίαζαν λόγω των γιορτών του Πάσχα. Από τύχη γλίτωσε καθαρίστρια, η οποία είδε τους σοβάδες πεσμένους στην σκάλα μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου.

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση σοβάδων στο 32ο Δημοτικό-1

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανατέθηκε σε πταισματοδίκη να διερευνήσει όλα τα έγγραφα που έχουν στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα προκειμένου να ληφθούν σχετικές καταθέσεις. 

 

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική έχει παραγγελθεί και για τους σοβάδες που είχαν πέσει σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα λειτουργίας του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου είχε ενημερώσει τον δήμο Βόλου για προβλήματα που αντιμετώπιζε το διδακτήριο και ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μαζί με τον αντιδήμαρχο, Θάνο Θεοδώρου επισκέφθηκαν τη Μ. Δευτέρα το σχολείο και έκαναν μια πρώτη αυτοψία. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδώρου, κατά το χρονικό διάστημα των γιορτών θα υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, τόσο στο σημείο όπου έγινε η πτώση των σοβάδων, όσο και σε δύο αίθουσες που κρίθηκε ότι χρήζουν παρεμβάσεων.

 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως – σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο – ότι στο συγκεκριμένο σχολείο έγινε μόνωση της ταράτσας πριν δύο χρόνια, ενώ δεν υπάρχουν εμφανή δείγματα υγρασίας.